Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Real doma i v 10 porazil Galatasaray, Bayern rutinně vyhrál nad CSKA

Madrid - Real Madrid šel do vedení po perfektním přímém kopu Garetha Balea, který byl v absenci Cristiana Ronalda hlavní hvězdou útoku domácích. Už o minutu později však Galatasaray srovnal stav, a tak si Real musel počkat na druhou půli - v ní se postupně prosadili Arbeloa, Di María a Isco. Real porazil Galatasaray vysoko 4:1. Utkání jsme sledovali v podrobném textovém on-line přenosu. Ve skupině D porazil Bayern Mnichov CSKA 3:1, skupina A zase nabídla velice přesvědčivé výsledky: 0:5 prohrál Leverkusen s Manchesterem United, poměrem 0:4 zase odchází poraženi hráči San Sebastianu z utkání s Doněckem.

Real Madrid - Galatasaray Istanbul
zdroj: ČTK/EFE autor: JuanJo Martin

Real bez zraněného kanonýra Ronalda nezačal s Galatasarayem na stadionu Santiaga Bernábeua dobře. Ve 26. minutě obránce Ramos těsně před šestnáctkou stáhl Buluta a rozhodčí mu dal červenou kartu. Oslabený favorit se poprvé prosadil ve 37. minutě zásluhou Baleova precizně provedeného přímého kopu. Vzápětí ale vyrovnal Bulut po povedené asistenci Drogby. Pět minut po pauze vrátil "Bílému baletu" vedení Arbeloa, který pak připravil třetí branku pro Di Maríu, a následně uzavřel skóre Isco. Španělský tým navázal na vysoké vítězství 6:1 z Turecka.

Pro Bayern bylo vítězství v Moskvě rutinou

Už jistý postupující obhájce trofeje Bayern Mnichov zachoval naději Plzně na konečné třetí místo a postup do jarní části Evropské ligy. Viktoria bude před posledním domácím duelem s CSKA ztrácet na ruského soupeře maximálně tři body, a tedy bude mít stále možnost svého soupeře v tabulce předskočit.

Bayern neponechal v utkání nic náhodě, když nastoupil v nejsilnější sestavě - chyběly jen zraněné opory Ribéry, Schweinsteiger a Mandžukič. Hosté šli do vedení v 17. minutě díky povedené střele Nizozemce Robbena, vedení navýšil chvíli před hodinou hry z individuální akce Götze. Krátce poté sice z penalty snížil Honda, ale mnichovský Müller o pár minut později z dalšího pokutového kopu vrátil Bayernu dvoubrankový náskok. Svěřenci Josepa Guardioly tak vyhráli i pátý zápas ve skupině.

United překvapivým způsobem deklasovali Leverkusen

Manchester United rozhodl o drtivém vítězství v Leverkusenu už v prvním poločase. V rozmezí osmi minut se prosadili Valencia a vlastním gólem Spahič. Na obou brankách měl podíl Rooney, který byl vidět i po změně stran. V 66. minutě jeho střelu dorazil Evans a v 77. minutě našel anglický útočník hlavičkujícího Smallinga. Dvě minuty před koncem dokonal debakl Bayeru Nani.

Reprezentační záložník Tomáš Hübschman sledoval z lavičky jasnou výhru Šachtaru Doněck 4:0 nad outsiderem San Sebastianem. O všechny branky ukrajinského týmu se postarali Brazilci: trefili se Luiz Adriano, Alex Teixeira a dvakrát Douglas Costa.

Juventus - Kodaň
zdroj: AP Photo autor: Fabio Ferrari

Juventusu vystřílel vítězství Vidal

Juventus v zápase skupiny B porazil Kodaň díky hattricku Artura Vidala 3:1 a zachoval tak své šance na postup ze skupiny B. Domácí poprvé skórovali po půl hodině hry, a to po první Vidalově penaltě. Krátce po pauze sice odpověděl Mellberg, ale po hodině hry Vidal proměnil další pokutový kop a chilský záložník tři minuty poté přidal třetí trefu. Hráči "Staré dámy" se dostali z posledního místa na druhé a k postupu jim příště stačí neprohrát v Istanbulu.

PSG poslal do vedení proti Olympiakosu už v sedmé minutě Ibrahimovič, který se osmou trefou v sezoně LM dotáhl na nejlepšího střelce Ronalda. Favorit si v Paříži zkomplikoval situaci hned v první minutě po přestávce, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Verratti. V 81. minutě sice vyrovnal Manolas, ale další útočník Cavani v poslední minutě zařídil těsný triumf domácích.

Skupina A:

Šachtar Doněck - San Sebastian 4:0 (1:0)
Branky: 68. a 87. Douglas, 37. L. Adriano, 48. A. Teixeira. Rozhodčí: Benquerenca (Portug.).

Leverkusen - Manchester United 0:5 (0:2)
Branky: 22. Valencia, 30. vlastní Spahič, 66. Evans, 77. Smalling, 88. Nani. Rozhodčí: Oddvar Moen (Nor.).

Skupina B:

Real Madrid - Galatasaray Istanbul 4:1 (1:1)
Branky: 37. Bale, 51. Arbeloa, 63. Di María, 81. Isco - 38. Bulut. Rozhodčí: Collum (Skot.). ČK: 26. Ramos (Real).

Juventus Turín - FC Kodaň 3:1 (1:0)
Branky: 29. z pen., 60. z pen. a 63. Vidal - 56. Mellberg. Rozhodčí: Eriksson (Švéd.).

Skupina C:

Anderlecht Brusel - Benfica Lisabon 2:3 (1:1)
Branky: 19. Mbemba, 77. Bruno - 34. Matič, 52. vlastní Mbemba, 90. Rodrigo. Rozhodčí: Orsato (It.).

Paris St. Germain - Olympiakos Pireus 2:1 (1:0)
Branky: 7. Ibrahimovič, 90. Cavani - 81. Manolas. Rozhodčí: Thomson (Skot.). ČK: 46. Verratti (PSG).

Skupina D:

CSKA Moskva - Bayern Mnichov 1:3 (0:1)
Branky: 62. Honda z pen. - 17. Robben, 56. Götze, 65. Müller z pen. Rozhodčí: Gautier (Fr.).

Sestava CSKA: Akinfejev - Nababkin, A. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov - Wernbloom, Milanov (90. Vitinho) - Zuber (69. Elm), Honda, Tošič - Musa (80. Bazeljuk). Trenér: Sluckij.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články