Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Real bude na San Bernabéu hájit náskok z Mnichova, Atlético touží zpečetit postup

Praha - Dva přesné zásahy Cristiana Ronalda rozhodly o vynikající pozici Realu Madrid před domácí odvetou s Bayernem. Mnichovský velkoklub však zbraně neskládá a ve španělské metropoli se pokusí úřadujícím šampionům LM porážku vrátit. Atlético zajíždí na půdu Leicesteru City. "Rojiblancos" opanovali první vzájemný duel 1:0 a chtějí stvrdit třetí postup do semifinále za poslední čtyři sezony. Přímý přenos utkání Real Madrid - Bayern Mnichov sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Slavící Cristiano Ronaldo a zklamaný Xabi Alonso
zdroj: Reuters autor: Michaela Rehle

Real Madrid - Bayern Mnichov

Německý mistr rozehrál čtvrtfinálovou partii dle svých představ. Zásluhou hlavičky Artura Vidala se po 25. minutách ujal vedení a krátce před odchodem do kabin mohl náskok dokonce zdvojnásobit. Chilský reprezentant nicméně svůj druhý gól nevstřelil, pokutový kop poslal vysoko nad branku, což "Bílý balet" tvrdě potrestal. Cristiano Ronaldo totiž dvakrát překonal Manuela Neuera a zajistil Realu cenný skalp dějinného rivala.

Doma jej ovšem čeká náročná odveta. Už jen proto, že se do sestavy Bayernu pravděpodobně vrátí kanonýr Robert Lewandowski, jenž úvodní vzájemné střetnutí vynechal z důvodu zranění. 

Rodák z Varšavy dal v posledních 45 zápasech za klub a reprezentaci 46 branek a pokud by nastoupil, šlo by vzhledem k očekávaným absencím stoperské dvojice Mats Hummels-Jérome Boateng o citelnou vzpruhu. "Jsem v pohodě a jsem moc rád, že jsem se konečně zapojil do tréninku," uvedl polský útočník.

Kompletní nebude ani španělský gigant, který v tomto ročníku Champions league ještě neprohrál a celkově nenašel přemožitele v milionářské soutěži už jedenáctkrát za sebou. Zranění lýtka nejspíš nepustí na hřiště Garetha Balea. Rychlonohý křídelník neabsolvoval vítěznou generálku v Gijónu a nestihne se včas zotavit.  

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Real Madrid - Bayern Mnichov

Leicester City - Atlético Madrid

Evropské tažení nováčka LM z Leicesteru udivuje fotbalové experty napříč kontinenty. Před odvetou na King Power Stadium cítí "Lišky" i proti Atléticu šanci prodloužit své účinkování mezi elitou. Doma totiž vyhrály všechny čtyři dosavadní zápasy. Předchozí skalp úřadujících šampionů EL ze Sevilly jim navíc dodává víru ve vlastní schopnosti.

"Víme, že musíme víc útočit, protože potřebujeme dát gól. Na druhou stranu je jednou ze silných zbraní Atlética hra brejky," uvedl trenér Craig Shakespeare. "Ale pořád žijeme a chceme jít dál. Víme, co musíme udělat," dodal nástupce Claudia Ranieriho.

Jeho protějšek Diego Simeone očekává vyrovnané klání od začátku do konce. "Leicester vsadil všechno na odvetu," prohlásil kouč Atlética. "V prvním duelu jsme výhru 1:0 těžce vybojovali, takže si nikdo nemyslí, že už jsme postoupili. Pořád je o co hrát a pořád je to padesát na padesát," doplnil úspěšný stratég.

Loňský finalista LM je vzhledem k výsledku prvního utkání a pohárovým zkušenostem z minulých let favoritem. Venku už dvanáctkrát za sebou neprohrál. Pokud svou bilanci prodlouží i v Anglii, zajistí si vstupenku do semifinále.  

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články