Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Real ani Barcelona nezaváhaly, Atlético si poradilo se Sevillou

Madrid – Boj o první místo ve španělské lize pokračuje. Na triumf vedoucího Realu na půdě Athletic Bilbaa 2:1 odpověděla Barcelona vítězstvím 4:2 doma s Valencií a rozdíl mezi oběma celky je dvoubodový. Katalánci však mají o zápas více. Triumf slavilo také čtvrté Atlético Madrid, které ve šlágru porazilo třetí Sevillu a na svého soupeře ztrácí rovněž dva body.

Barcelonský Lionel Messi se raduje z gólu v síti Valencie
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Valencie začala v Barceloně dobře a po půlhodině hry se dostala do vedení, když Parejův rohový kop hlavou zužitkoval Mangala. Domácí ale po chvíli vyrovnali po jednoduché akci, kdy Neymar vhodil míč do hřiště a nehlídaný Suárez překonal gólmana Alvese.

Katalánský celek završil obrat v 45. minutě. Střelec valencijské branky Mangala přidržel ve vápně Suáreze a po druhé žluté kartě musel opustit hřiště. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Messi, avšak vzápětí na druhé straně skóroval El Haddadi, jenž ve Valencii hostuje právě z Barcelony.

Do druhé půle šli domácí v přesilovce a využili ji už po sedmi minutách, když se podruhé prosadil Messi. Argentinský kanonýr dal 41. soutěžní branku v sezoně. Vstřelit minimálně čtyřicet gólů se mu za Barcelonu povedlo v osmém ročníku po sobě.

Skóre uzavřel v předposlední minutě střídající Gomes, který do katalánského velkoklubu v létě přestoupil právě z Valencie. Barcelona vyhrála sedmé domácí utkání za sebou.

Zápas Atlético‒Sevilla pro domácí nezačal dobře, když už v druhé minutě musel hřiště kvůli zranění opustit obránce Vrsaljko. Madridský klub měl ale více ze hry a v 37. minutě se dostal do vedení, když Griezmannův přímý kop poslal hlavou do brány Godín.

I druhá branka Atlética padla po standardní situaci. Tentokrát se francouzský reprezentant Griezmann rozhodl z přímého kopu vystřelit a jeho pokus nedokázal gólman Rico zneškodnit. Griezmann se v posledních devíti soutěžních zápasech podílel na deseti brankách: sedm jich dal a na tři přihrál.

Třetí zásah domácích si připsal Koke, který se v La Lize do sítě Sevilly trefil už pětkrát, což se mu nepovedlo proti žádnému jinému týmu. Za hosty v závěru už pouze zkorigoval stav Correa.

"Je těžké diagnostikovat, co se stalo, ale má to co dělat s naší psychickou silou. Měli jsme velká očekávání v boji o titul a v Lize mistrů a vše, co nešlo podle těchto představ, zašlapávalo naši naději. Když nehrajete dostatečně dobře, abyste vyhráli, jste frustrovaní," uvedl kouč poražených Jorge Sampaoli.

Radost fotbalistů Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Vincent West

Souboj dvou týmů s nejlepší bilancí v domácích zápasech začal lépe Real. Cristiano Ronaldo si naběhl na dlouhý pas za obranu a přesnou přihrávkou předložil míč před prázdnou bránu Karimu Benzemovi. Francouzský útočník dal šest gólů v posledních šesti zápasech proti baskickému celku.

Domácí srovnali v 65. minutě zásluhou hlavičky Aritze Adurize, nerozhodný stav ale dlouho nevydržel. V závaru po rohovém kopu se totiž nejlépe zorientoval brazilský záložník Realu Casemiro a zajistil favoritovi tři body. Zároveň Bilbau ukončil sérií patnácti domácích ligových utkání bez prohry.

Fotbalisté Villarrealu prohráli s Las Palmas 0:1 a po víkendových zápasech mohou přijít o páté místo v tabulce. O výhře domácího celku rozhodl po deseti minutách hry Kevin-Prince Boateng, který se trefil poosmé v sezoně. Hosté už odpovědět nedokázali, od 19. minuty navíc hráli oslabení o vyloučeného Víctora Ruize.

Villarreal v domácí soutěži prohrál po sérii tří vítězství.

Španělská fotbalová liga - 28. kolo:

Las Palmas - Villarreal 1:0 (10. Boateng), Eibar - Espaňol Barcelona 1:1 (20. Kike - 50. Jurado), Bilbao - Real Madrid 1:2 (65. Aduriz - 25. Benzema, 68. Casemiro), Alavés - San Sebastian 1:0 (44. Deyverson), Betis Sevilla - Pamplona 2:0 (4. Navarro, 28. Castro), Leganés - Málaga 0:0, Atlético Madrid - FC Sevilla 3:1 (37. Godín, 61. Griezmann, 77. Koke - 85. Correa), Gijón - Granada 3:1 (60. Traoré, 64. Babin, 67. Carmona - 51. Ingason), La Coruňa - Vigo 0:1 (74. Aspas), FC Barcelona - Valencie 4:2 (45. z pen. a 52. Messi, 35. Suárez, 89. Gomes - 29. Mangala, 45.+1 El Haddadi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články