Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Real a PSG hrají o osmifinále, postup mohou slavit i Juventus a Citizens

Praha – Základní skupinu Ligy mistrů čekají teprve čtvrté duely, již po nich ale mohou být známi hned tři jistí osmifinalisté. Ve skupině A si postup zajistí vítěz duelu mezi Realem Madrid a Paris St. Germain, pokud zároveň Šachtar Doněck vyhraje nad Malmö. Jistotu jarní části milionářské soutěže může mít i Juventus Turín a Manchester City, podmínkou ale je vítězství obou. Přímý přenos utkání Real Madrid – PSG sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 20:15.

Manchester City byl po prohře s Juventusem v úvodním kole pod palbou kritiky, nakonec však může slavit postup v nejkratší možné době. Pokud vyhraje na hřišti úřadujícího šampiona Evropské ligy Sevilly a Juventus zároveň neprohraje na hřišti Mönchengladbachu, může tým trenéra Manuela Pellegriniho slavit.

Podobně je na tom Juventus, který se v italské lize trápí, ale v Lize mistrů zatím ztratil jen dva body. A v případě, že uspěje na hřišti Mönchengladbachu, bude sahat po postupu, který mu může už v úterý zařídit výhra City.

Šlágrem kola však bude souboj Realu s PSG, jehož první díl před dvěma týdny skončil bez branek. I v odvetě se očekává vyrovnaná bitva dvou silných celků. Zvláště když je ve hře předčasný postup pro vítěze. Oba celky jsou v této sezoně ještě neporaženy a ve skupině dosud neinkasovaly.

Ve skupině B má zatím nejblíže k postupu Wolfsburg, který má šest bodů, a pokud se mu podaří vyhrát i na hřišti PSV Eindhoven, už by se mu dveře do osmifinále pomalu otevíraly. Jenže nizozemský tým doma osm měsíců neprohrál a právě proti Wolfsburgu nutně potřebuje vyhrát, aby se udržel v boji o postup.

Druhý duel skupiny B bude hostit Manchester United, který se proti CSKA Moskva pokusí utnout domácí čekání na výhru nad ruskými celky. Oba týmy mají po čtyřech bodech, a tak se hraje o velmi důležité vítězství.  "Pro nás je to skoro jako finále. Oba týmy máme stejně bodů, proto bude velmi důležité tohle utkání vyhrát," řekl záložník United Juan Mata.

Ve skupině C se pokusí aktuální dobrou formu využít Galatasaray Istanbul a vyhrát nad doma velmi silnou Benfikou Lisabon. Dvě výhry po sobě v LM se tureckému celku přitom povedlo uhrát za posledních 12 let jen jednou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články