Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

RB Lipsko bodovalo posedmé v řadě a stíhá vedoucí Bayern

Německo – Největší aspiranti na bundesligový titul Bayern Mnichov a Borussia Dortmund v 7. kole pouze remizovali. Žluto-černí dělili body s Herthou Berlín po výsledku 1:1, bavorský celek se rozešel smírně 2:2 s Frankfurtem. Tým Carla Ancelottiho stále vede tabulku, dotahuje se na něj však Kolín nad Rýnem, který v sezoně stejně jako Bayern ještě neprohrál, a RB Lipsko, jež sedmkrát v řadě bodovalo a ztrácí pouhé dva body.

RB Lipsko slaví výhru nad Wolfsburgem
zdroj: čtk autor: imago sportfotodienst

Fotbalisté Lipska zvítězili v 7. kole německé ligy na hřišti Wolfsburgu 1:0. Jediný gól vstřelil v 70. minutě Emil Forsberg, který tak odčinil svou neproměněnou penaltu z prvního poločasu. Bundesligový nováček bodoval už posedmé v řadě.

Díky třem bodům se navíc hosté posunuli na třetí místo před berlínskou Herthu a ztrácí jen dva body na vedoucí Bayern Mnichov. Právě s ligovým lídrem, Hoffenheimem a Kolínem nad Rýnem tvoří Lipsko čtveřici stále neporažených týmů soutěže.

Naopak Wolfsburg pokračuje ve špatných výkonech. V posledních pěti zápasech získal dva body, dokázal jen dvakrát skórovat a jeho jediná výhra přišla v prvním kole.

Je nám líto, video expirovalo.
Lipsko porazilo i Wolfsburg a v bundeslize je třetí

Bayern dělil body s Frankfurtem

Bayern začal ve Frankfurtu dobře a už od desáté minuty vedl. Skóre otevřel po Alabově přihrávce Robben a s 79 góly se stal nejlepším nizozemským střelcem mnichovského celku v bundeslize, když překonal Roye Makaaye.

Pak ale převzal iniciativu domácí Eintracht. Nejprve Chandler trefil tyč, následně Meierovu hlavičku na brankové čáře zachytil gólman hostů Neuer. Dvě minuty před přestávkou ale "Orli" přece jen vyrovnali, když se prosadil Huszti a ukončil 799 minut trvající čekání Frankfurtu na gól do sítě Bayernu.

Rodící se remíza mezi Bayernem Mnichov a Frankfurtem
zdroj: Reuters autor: KAI PFAFFENBACH

V 62. minutě vrátil hostům vedení Kimmich, jenž poprvé v kariéře skóroval ve třech bundesligových zápasech po sobě. Ani to ale Bayernu nestačilo k tříbodovému zisku, přestože hrál posledních 25 minut přesilovku po vyloučení Husztiho. Chandlerův pas v 78. minutě totiž poslal Fabián hrudníkem za Neuerova záda.

Frankfurtští fotbalisté neprohráli na domácím stadionu posledních sedm zápasů a nadělili pěkný dárek trenérovi Niku Kovačovi, který dnes slaví 45. narozeniny.

Povedený start sezony prožívá útočník Modeste z Kolína nad Rýnem. Po sedmi utkáních vede se stejným počtem branek bundesligovou tabulku střelců. Dva góly si připsal při dnešním vítězství 2:1 nad Ingolstadtem, za hosty pouze zkorigoval stav Hinterseer z penalty. Kolínští dokázali odehrát úvodních sedm duelů v sezoně bez porážky poprvé od ročníku 1987/88. Ingolstadt je s jediným bodem na posledním, 18. místě.

Dortmund protáhl sérii domácí neporazitelnosti

Borussia Dortmund po prohře s Leverkusenem remizovala s Herthou Berlín 1:1 a na vedoucí Bayern ztrácí tři body. Výhra jí unikla, nicméně natáhla domácí neporazitelnost už na 25 zápasů.

Hertha, které především v prvním poločase citelně chyběl zraněný český reprezentant Vladimír Darida, nakročila v 51. minutě k vítězství gólem Stockera. Domácí, v jejichž mužstvu musel trenér Tuchel kvůli rozsáhlé marodce postavit do základní sestavy řadu nezkušených mladíků, se dlouho nemohli prosadit.

Fotbalisté Dortmundu a Herthy Berlín
zdroj: Reuters autor: THILO SCHMUELGEN

Trápení Dortmundu, jenž poslal na hřiště třetí nejmladší základní jedenáctku v historii bundesligy s průměrným věkem hráčů 22 let a 337 dní, neukončila v 77. minutě ani nařízená penalta za hru rukou v pokutovém území. Aubameyang trefil jen brankáře, o tři minuty později ale své selhání napravil a šestým gólem v sezoně odvrátil hrozící první domácí porážku po roce a půl.

Za Hoffenheim nastoupil na levém kraji zálohy český reprezentant Pavel Kadeřábek a mohl se radovat z výhry 2:1 nad Freiburgem. Hoffenheim je dalším celkem, který dosud neprohrál, a nachází se na páté pozici. 

Mönchengladbach zahodil dvě penalty

Mönchengladbach nedokázal proměnit dva pokutové kopy a remizoval s Hamburkem 0:0. Neprosadili se Hahn ani Stindl. Borussia ale prodloužila domácí neporazitelnost na 11 zápasů, Hamburk v této sezoně zatím nevyhrál a už 482 minut čeká na vstřelenou branku.

Brémy pod novým trenérem Alexanderem Nourim ožily a po děsivém startu sezony z posledních tří zápasů získaly sedm bodů. O výhře nad Leverkusenem rozhodl Manneh, který se stal prvním fotbalistou z Gambie, jenž dokázal v německé nejvyšší soutěži skórovat. U 750. bundesligové výhry Werderu nechyběl český obránce Theodor Gebre Selassie.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:

Augsburg - Schalke 1:1 (77. Baier - 65. Bentaleb), Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 2:2 (43. Huszti, 78. Fabián - 10. Robben, 62. Kimmich), Hoffenheim - Freiburg 2:1 (34. Wagner, 81. Kramarič z pen. - 77. Niederlechner), Kolín nad Rýnem - Ingolstadt 2:1 (28. a 39. z pen. Modeste - 90. Hinterseer z pen.), Mönchengladbach - Hamburk 0:0, Brémy - Leverkusen 2:1 (13. Junuzovič, 59. Manneh - 27. Calhanoglu), Mohuč - Darmstadt 2:1 (5. De Blasis, 56. Malli z pen. - 90.+2 Schipplock z pen.), Wolfsburg - Lipsko 0:1 (70. Forsberg).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články