Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Rashford se po pěti měsících konečně trefil "doma" v lize

Pět měsíců dlouhé čekání na ligovou trefu na domácím stadionu Old Trafford ukončil Marcus Rashford, který ve třetí minutě nastavení vystřelil Manchesteru United výhru 1:0 nad Wolverhamptonem. Anglický reprezentant skóroval v lize na Old Trafford poprvé od července po osmi zápasech a 845 minutách.

Marcus Rashford se raduje z gólu v dresu Manchesteru United
zdroj: AP autor: Michael Regan

Rashford si v úplném závěru zápasu přehodil ve vápně míč z pravačky na levačku a pomocí teče stopera Romaina Saisse rozhodl o vítězství domácích. Pozdější vítězný gól v domácím ligovém utkání zaznamenali United naposledy v září 2009, kdy Michael Owen skóroval proti městskému rivalovi Manchesteru City v 96. minutě.

"Jejich obránce chytla těsně předtím křeč. Řekl jsem si, že až se příště dostanu k míči, donutím ho zaseknout se a otočit a uvidím, co budu moct provést. Naštěstí balon po teči skončil v síti. Je to vítězný gól, a i když nebyl nejhezčí, bereme ho," prohlásil Rashford.

Třiadvacetiletý odchovanec United se zapsal mezi střelce ve všech třech podzimních duelech Ligy mistrů na Old Trafford, v aktuální ročníku Premier League ale předchozích šest branek vstřelil pouze na hřištích soupeřů.

"Měli jsme trochu štěstí, ale šli jsme si za tím. Tento aspekt jsme jako tým rozvinuli, nikdy se nevzdáváme. V této sezoně jsme to už mnohokrát dokázali a stává se z toho zvyk, což je dobré," uvedl trenér Ole Gunnar Solskjaer.

Manchester neprohrál v lize devět utkání za sebou a na vedoucí Liverpool ztrácí jen dva body. Naposledy vyhrál titul v roce 2013. "Myslím si, že se nemůžeme dívat moc dopředu. Jsme tým, který na sobě pořád hodně pracuje. Dívat se teď na tabulku by od nás bylo hloupé. Musíme jít den po dni a pokud se nám nadále bude dařit nacházet způsoby, jak vyhrávat, uvidíme, kde se na konci sezony ocitneme," prohlásil Rashford.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články