Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ranieri o odvolání z Leicesteru: Byl a stále je to šok

Leicester (Británie) - Claudio Ranieri se stále nevyrovnal s tím, že byl odvolán od fotbalistů Leicesteru. "Zažil jsem toho ve své dlouhé kariéře hodně, ale nikdy nic takového," uvedl italský kouč.

Claudio Ranieri
zdroj: AP

Ranieri opustil Leicester po porážce v úvodním osmifinále Ligy mistrů na půdě Sevilly. Pod jeho nástupcem a předchozím asistentem Craigem Shakespearem "Lišky" téměř zázračně ožily a vyhrály všechny čtyři soutěžní zápasy. 

"Když myslím na Leicester, první věc, která mi přijde na mysl, je více než pocit hořkosti překvapení. Vybaví se mi v první řadě radost z vítězství v Premier League a toho fantastického dobrodružství, které jsme prožili, a pak smutek z toho, co se dělo dál," řekl Ranieri. "Zažil jsem toho ve své dlouhé kariéře hodně, ale nikdy nic takového. Byl a stále je to šok. Ale tyto věci jsou součástí fotbalu," doplnil.

Podle spekulací britských médií se na jeho odvolání podíleli někteří hráči. Část týmu včetně útočníka Jamieho Vardyho se údajně po úvodním prohraném osmifinále Ligy mistrů zúčastnila tajné schůzky s majitelem klubu, kde byl trenérův osud zpečetěn. Vardy to popřel.

Po konci v Leicesteru odmítl Ranieri nabídku trénovat italské Palermo, německý Wolfsburg a několik čínských a arabských klubů. Podle Times zkušený kouč věří v návrat do anglické ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články