Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Ranieri: Nestojím o velká jména. Nechci zničit kabinu

Leicester (Británie) – Velké utrácení a nakupování světových hvězd se v Leicesteru konat nebude. Manažer senzačního mistra anglické ligy Claudio Ranieri prozradil, že během léta bude vybírat posily velmi pečlivě. Nechce totiž, aby se zhoršila atmosféra v kabině.

Manažer Leicesteru Claudio Ranieri
zdroj: ČTK/PA autor: Nigel French

"Nestojím o žádná velká jména. Nechci zničit kabinu, moji chlapci jsou mimořádní. Budeme chtít posílit tým a koupit některé dobré hráče, ale kdokoli přijde, musí mít stejného ducha," řekl Ranieri.

Leicester získal definitivu senzačního ligového triumfu po pondělní remíze druhého Tottenhamu s Chelsea (2:2). Čtyřiašedesátiletý kouč se na první tiskové konferenci od potvrzení titulu dočkal potlesku vestoje a s novináři si připil šampaňským.

Přestože Ranieri během bohaté kariéry vedl Juventus Turín, AS Řím, Inter Milán, Valencii, Atlético Madrid nebo Chelsea, nejvyšší soutěž vyhrál až s outsiderem v Anglii. "Moje pohádka začala před dávným časem v Cagliari. Postoupili jsme ze třetí do druhé a pak do první ligy. Teď jsem vyhrál Premier League s Leicesterem a fantastickými hráči," prohlásil Ranieri.

"Myslím, že je to karma, protože jsem dlouho bojoval, abych dosáhl takového úspěchu. Tady jsem od začátku cítil něco speciálního. Tohle jsem si nedokázal ani představit, ale je to dobré," doplnil rodák z Říma.

Věří, že jeho nejlepší hráči Rijád Mahríz, Jamie Vardy či N'Golo Kanté budou pokračovat u "Lišek", přestože svými výkony vzbudili zájem předních evropských velkoklubů. "Jsem si velmi jistý, že zůstanou. Navrhuji, aby všichni moji hráči ještě rok vydrželi. Nechoďte pryč, pokud přestoupíte, pak se možná nedostanete na hřiště," vzkázal Ranieri.

Leicester oficiálně převezme trofej pro vítěze anglické ligy po sobotním domácím zápase s Evertonem. Na stadionu King Power zazpívá i slavný nevidomý tenorista Andrea Bocelli, který se krajanovi Ranierimu sám nabídl.

"Volal mi před pár měsíci, že se mu moc líbí, jak se nám daří. Řekl, že by rád přijel a něco zazpíval. Souhlasil jsem a pověřil lidi v klubu, aby to domluvili. Je to pro nás skvělé," konstatoval zkušený trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články