Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ranieri: Na výkony v LM jsem pyšný. Na ty v lize ale naštvaný

Leicester (Británie) – Jako noc a den v letošní sezoně zatím působí fotbalisté Leicesteru. Zatímco v osmi kolech anglické ligy získali jen osm bodů a obhajoba senzačního titulu se jim hned od úvodu vzdaluje, v Lize mistrů mají jako nováček po třech zápasech skupiny plný počet devíti bodů při skóre 5:0. Kouč "Lišek" Claudio Ranieri po úterní výhře 1:0 nad Kodaní věří, že jeho svěřenci začnou stejné výkony předvádět i v domácí soutěži, kterou považuje za prioritu.

Manažer Leicesteru Claudio Ranieri
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

"Byl to velmi dobrý výkon. Naprosto odlišný od našeho posledního zápasu v Premier League. To je normální, když hrajete Ligu mistrů poprvé. Jsem velmi pyšný, ale na druhou stranu, když pomyslím na Premier League, tak i hodně naštvaný," řekl po zápase Ranieri.

Leicester o víkendu prohrál na půdě Chelsea 0:3 a utrpěl už čtvrtou porážku v ligové sezoně, v úterý se ale předvedl v jiném světle. "V Lize mistrů jste více koncentrovaný na zápas. Pokud hrajete velkou soutěž, je jasné, že něco ztratíte, když se vrátíte zpět k domácí lize. To je normální, ale my to chceme změnit," uvedl italský trenér.

"Je to čistě psychologická věc. Když hrajete Ligu mistrů, zapnete v sobě speciální vlastnosti. My jsme inteligentní, takže to musíme udělat v každém zápase. Premier League je naše priorita," doplnil kouč třináctého celku anglické ligy.

V Lize mistrů si ale Leicester počíná, jako by nebyl debutantem. Anglický šampion jako první dosáhl na devět bodů. "Jsem v nadějné pozici. Náš osud je v našich rukách. Chceme pokračovat v naší sérii a postoupit do vyřazovací fáze," konstatoval Ranieri.

Úterní výhru "Liškám" vystřelil alžírský záložník Rijád Mahriz, po utkání ale domácí děkovali především brankáři Kasperu Schmeichelovi, který v poslední minutě zachránil tři body. "Byl to úžasný zákrok. Kasper má výbornou formu. Čisté konto si opravdu zasloužil," mínil Ranieri, který výhrou dostal předčasný dárek ke čtvrtečním 65. narozeninám.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Leicester City - Kodaň
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články