Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Ramos zařídil triumf Realu, rivalové z Barcelony senzačně padli v La Coruni

Madrid – Střelecká forma Sergia Ramose přinesla madridskému Realu další vítězství. Po úterním galapředstavení v Neapoli se třicetiletý stoper postaral o rozhodující gól také proti Betisu Sevilla (2:1). Na historický postup přes PSG naopak nenavázala Barcelona. Trpké vystřízlivění z opojné euforie znamenala porážka 1:2 v La Coruni. Svěřenci kouče Luise Enriqeuho navíc přišli o první místo, kde je vystřídal právě "Bílý balet".

Sergio Ramos rozhodl podruhé v řadě o vítězství Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Sergio Perez

Úřadující šampiony Ligy mistrů poněkolikáté v letošním ročníku nepodržel brankář Keylor Navas, po jehož vlastním gólu se Betis ujal vedení. Favorizovaný Real srovnal až těsně před odchodem do kabin zásluhou přesné hlavičky Cristiana Ronalda.   

Pro portugalskou hvězdu to byl už 210. zásah na domácím stadionu Santiaga Bernabeua a stal se novým klubovým rekordmanem. O výhře pak rozhodl devět minut před koncem obránce Sergio Ramos, který vstřelil už desátý gól během aktuální sezony. 

Svěřenci kouče Zinedina Zidaneho poskočili po 27. kole do čela La Ligy, kde mají dvoubodový náskok před Barcelonou. Navíc disponují zápasem k dobru.

Barcelona neuspěla po šesti výhrách v řadě 

Utkání v La Coruni komplikoval hustý déšť a těžký terén. I proto diváci příliš mnoho velkých šancí neviděli. První branka padla ve 40. minutě, když míč doslova protlačil do sítě útočník Joselu.

Odpověď FCB přišla ihned po změně stran. Odražený centr padl přímo na nohu Luisi Suárezovi, který z voleje vyrovnal. Remízový stav nicméně vydržel pouze do 74. minuty. Álex Bergantiňos zužitkoval další rohový kop, čímž stanovil konečný stav.

Lionel Messi (vlevo) vstřebává porážku od Deportiva La Coruňa
zdroj: REUTERS autor: Miguel Vidal

Barcelona si připsala třetí porážku v letošním ročníku La Ligy a po sérii šesti ligových výher za sebou ztratila body v boji o titul. La Coruňa se bodově vzdálila sestupovým pozicím a poskočila na patnáctou příčku.

Sevilla nečekaně ztratila s Leganés, Griezmann vystřelil tři body Atléticu

Sevilla byla v zápase s Leganés jednoznačným favoritem, ale už po dvou minutách prohrávala, když se po El Zharově přihrávce trefil Gabriel Pires. Domácí prapor pozvedl až v závěru poločasu Jovetič, který vyrovnal.

Ani po změně stran nicméně nepřišel očekávaný tlak andaluského celku, což se pochopitelně odrazilo ve skóre. Sevilla ztratila podruhé za sebou.

Souboj mezi osmnáctou Granadou a věhlasným Atléticem byl dlouho vyrovnaný, rozuzlení přišlo až v 84. minutě. Po Kokeho centru skóroval hlavou Griezmann a vstřelil 13. branku v sezoně. Francouzský reprezentant rozvlnil síť ve třetím zápase za sebou.

Speciální zápas prožil kapitán Diego Godín. Stal se prvním Uruguaycem s 300 starty ve španělské nejvyšší soutěži: 209 jich odehrál za Atlético a 91 za Villarreal.

Antoine Griezmann (vlevo) rozhodl zápas v Granadě
zdroj: REUTERS autor: Jon Nazca

Pamplona po šesti porážkách ve španělské lize remizovala

Fotbalisté Pamplony ukončili ve španělské lize šestizápasovou sérii porážek a s Eibarem doma remizovali 1:1. Poslední tým tabulky, který v této sezoně jen jednou slavil výhru, dokázal bodovat poprvé od konce ledna, kdy rovněž doma remizoval s Málagou.

Pamplona v posledních šesti zápasech dostala pokaždé minimálně tři góly, tentokrát však proti osmému týmu soutěže dlouho sahala po bezbrankové remíze. V 72. minutě ale poslal hosty do vedení Kike a zdálo se, že Osasunu čeká sedmá porážka v řadě. O sedm minut později se ale trefil Kodro a zajistil Pamploně bod.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo:

FC Sevilla - Leganés 1:1 (43. Jovetič - 3. Gabriel), Granada - Atlético Madrid 0:1 (84. Griezmann), Valencie - Gijón 1:1 (85. El Haddadi - 60. Čop), Málaga - Alavés 1:2 (71. Carlos - 39. Feddal, 91. Méndez), San Sebastian - Bilbao 0:2 (28. Raúl García z pen., 56. Williams), La Coruňa - FC Barcelona 2:1 (40. Joselu, 74. Bergantiňos - 46. Suárez), Celta Vigo - Villarreal 0:1 (45. Soldado), Real Madrid - Betis Sevilla 2:1 (41. Ronaldo, 81. Ramos - 25. vlastní Navas), Pamplona - Eibar 1:1 (79. Kodro - 72. Kike).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články