Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Ramínko hanby? Zatím mě nevyhmátli, řekl Krejčí, jenž je v Boloni velmi spokojen

Praha – Poprvé zkouší, jaké je to hrát v jiném klubu než ve Spartě a start angažmá v Boloni zatím Ladislavu Krejčímu vychází na výbornou. Čtyřiadvacetiletý křídelník se už v novém prostředí prosadil, ze všech stran slyší pouze chválu a začíná pomalu rozumět i italsky. Přestup si tak zatím nemůže vynachválit.

Ladislav Krejčí
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Zatím musím říct, že se mi tam líbí moc. Jak po životní, tak i po fotbalové stránce. Ze začátku to bylo takové hektické. Člověk se úplně nemůže soustředit jenom na fotbal, i když se o to snaží. Je tam spoustu zařizování, ať je to banka, bydlení, telefon ..." řekl Krejčí.

V Boloni zatím zasáhl do tří soutěžních zápasů a dal gól v poháru, v lize mu další, zřejmě regulérní, neuznali. Za úvod si vysloužil i chválu italských médií. "Já tam vlastně novinám nerozumím, takže moc nevím, co se tam píše. Ale vnímal jsem, že kluci mě mezi sebe brali. Máme skvělou partu a všichni spoluhráči i lidi v klubu se mi od začátku snažili obrovsky pomoct," ocenil Krejčí.

"Žádné rituály jsme neměli a žádné zápisné jsme zatím také neplatili. V tom je to jiné než česká kabina. Kluci nás hned přijali mezi sebe. Pro mě to celkově byla první velká zkušenost začlenit se do jiného týmu, protože jsem byl odjakživa ve Spartě, nebyl jsem ani na hostování. Byla to pro mě i v tomhle velká změna," doplnil sedmadvacetinásobný reprezentant.

Dosud nebyl ani obětí pověstného "ramínka hanby", kam se nejen v Itálii dostávají hráčské prohřešky vůči módě. "Mě zatím nevyhmátli, ale je o nich známé, že všichni chodí dobře oblékaní. To mohu jenom potvrdit. Zatím tam nikdo nevisel, ale to spíš přijde někdy v zimě, protože teď při 36 stupních toho nemůže člověk moc zkazit. Až na sebe dáte víc vrstev, tak třeba přijde nějaká sranda ohledně ramínka," uvedl odchovanec Sparty.

Zatím komunikuje spíš v angličtině. "První náznaky už mám, třeba si v italštině objednám jídlo a zeptám se na základní věci, ale na konverzaci s kluky u stolu to ještě není. Ale věřím, že to brzy bude. Po repre srazu bychom měli dostat svého učitele a začít pracovat ještě intenzivněji," řekl Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Kadeřábek: V reprezentaci je všechno nové

Velké rozdíly mezi českou a italskou ligou vidí v taktických nárocích. "Italská liga je hodně takticky zaměřená, v tom je jeden z největších rozdílů. Hráli jsme proti FC Turín (1:5) a ten měl čtyři pět hráčů s až nadstandardní kvalitou. Ale zatím to nemohu porovnávat s jinými týmy, přece jenom to byl teprve druhý zápas," konstatoval rodák z Prahy, který se nejvíc těší na souboje s mistrovským Juventusem.

Středeční povedený duel s Arménií nepřeceňuje a už hledí k nedělnímu startu kvalifikace MS se Severním Irskem. "Mě ten zápas bavil moc. Dostávali jsme se do hodně šancí, dobře jsme kombinovali a velice dobře napadali. Vítězství si vážíme, ale nemůžeme létat v oblacích, protože v neděli nás čeká velice důležitý zápas i silný soupeř. Ale věřím, že to zvládneme," prohlásil Krejčí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články