Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Rajnoch podepsal s druholigovým Demirsporem. Jasným cílem je postup, říká

Praha/Adana (Turecko) - Letní nejistota skončila a Jan Rajnoch se může již v poklidu věnovat přípravě na nadcházející ročník. V něm oblékne dres druholigového Demirsporu, což by někteří mohli vnímat jako krok zpět - ne však Rajnoch, který o klubu z města Adan říká, že jeho jasnou ambicí pro novou sezonu je postup do nejvyšší soutěže.

Jan Rajnoch
zdroj: ČTK autor: Galgonek Vladislav

Jednatřicetiletému Rajnochovi na konci června vypršela smlouva v Sivassporu. Přestože nijak nepanikařil, tak ocenil, že se s Demirsporem domluvil ještě před novou sezonou - ta v Turecku začíná příští víkend. "Ne, že by mě to nějak stresovalo, ale zničehonic přišla dobrá a přímá nabídka, tak jsem si to byl očíhnout a podepsal smlouvu. Už jsem chtěl mít nějakou jistotu. Mohl jsem sice někde nastoupit až v průběhu sezony, ale víceméně jsem rád, že to dopadlo takhle a ještě budu mít alespoň pár dní na to poznat mančaft a nějak se tam zabydlet," řekl Rajnoch.

Druhá turecká liga pro něj rozhodně není jen "cenou útěchy", naopak ji považuje za velmi kvalitní. "Kdekdo si řekne 'jen druhá liga', ale já tu soutěž znám, v televizi pořád běží, svou úroveň má a chodí na ni spoustu lidí. Tenhle klub chce na postup, udělali dobré transfery a věří mi. Asi tohle všechno rozhodlo," vysvětlil sparťanský odchovanec. Se sedmým celkem minulé sezony podepsal roční smlouvu s opcí. Ta se automaticky naplní v případě postupu.

Jan Rajnoch:

"Někdo si bude klepat na čelo, ale já měl i nabídky z první turecké ligy, ale to byly týmy, které by se třeba pohybovaly kolem dvanáctého místa. Tady vidím motivaci něco dokázat i postupem. Pro mě je to nová výzva, jsem v tomhle trochu dobrodruh."

Přestože byl v kontaktu s pražskou Slavií, z Turecka, kde hraje od roku 2010, odcházet nechtěl. "S trenérem Petroušem jsem mluvil několikrát a byli jsme domluveni, že kdyby mi nic nevyšlo nebo bych se rozhodl pro Slavii, tak bych tam šel hrát. Ale hned na začátku jsem říkal, že preferuji zahraničí, a on to všechno věděl," přiblížil možné nabídky.

Po fyzické stránce si věří, během července prý na sobě pracoval. "Jsem hodně natrénovaný, což je pro mě důležité. Také jsem se připravoval s různými menšími kluby a byl i na hřišti. Určitě budu mít nějaké herní manko, ale v jednatřiceti jsem snad ještě úplně hrát nezapomněl a rychle se do toho dostanu. Samozřejmě jsem rozumný a pokud uvidím, že to za čtrnáct dní nebude úplně ono, tak řeknu trenérovi, že se ještě na hru necítím," uvažoval Rajnoch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články