Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Rajchl chce šéfovat českému fotbalu. Svatozář nemá

Praha - Místopředseda Fotbalové asociace České republiky Jindřich Rajchl se bude 16. září na mimořádné valné hromadě v Praze ucházet o funkci předsedy asociace po předchozím šéfovi Ivanu Haškovi, který rezignoval na konci června. Rajchl to řekl po dnešním jednání výkonného výboru FAČR a je zatím jediným oficiálním kandidátem na uvolněné místo. Kandidaturu na předsednický post, která musí být podána nejpozději do 25. srpna, údajně také zvažuje fotbalová rozhodčí Dagmar Damková, která bude nově figurovat ve funkci komise rozhodčích UEFA. Damková však zatím své definitivní stanovisko neoznámila. Spekuluje se také o Miroslavu Peltovi, šéfovi Jablonce.

Rajchl se stal místopředsedou FAČR před dvěma roky, kdy se do funkce dostal jako jeden z hlavních Haškových spojenců. Teď by bývalý funkcionář Blšan a pražské Dukly chtěl povýšit. "Mým hlavním cílem je vést kandidaturu maximálně korektně," uvedl Rajchl.

O tom, že by se rád stal Haškovým nástupcem, začal uvažovat bezprostředně poté, co se Hašek rozhodl vrátit jako trenér na lavičku Al Ahlí. Dnes Rajchl svůj úmysl zveřejnil oficiální cestou. "Je to závažné rozhodnutí, protože je to také o velké odpovědnosti. Nemám gloriolu Ivana Haška jako bývalého hráče a trenéra, ale dovedu řídit firmu a vyznávám spíš manažerský přístup," uvedl čtyřiatřicetiletý funkcionář. "Vím, že věk může být při kandidatuře na tak významnou funkci nevýhodou," poznamenal Rajchl.

K podání kandidatury jej přesvědčily i signály z fotbalového hnutí, v němž Rajchl podle svých slov cítí podporu. "Lidé z fotbalu mají zájem o kontinuitu v čele svazu, aby se věci dál ubíraly tam, kam začaly před dvěma lety. Hodně důležitý pro mě byl názor ze strany FIFA a UEFA. Také jejich vyjádření byla v duchu, že by obě asociace byly rády, abych kandidoval," řekl Rajchl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články