Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Radost, ale i trochu hořkosti. Peškův první gól stačil Liberci jen na remízu

Premiérové branky se proti Plzni dočkal Jakub Pešek. Přesto ani trefa pětadvacetiletého záložníka nakonec nepřinesla Liberci nic víc než remízu proti Plzni. "Je tam trochu hořkost," připustil Pešek po utkání, které skončilo přes převahu Liberce 1:1.

Radost libereckých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Jsem rád, že jsem se dočkal toho gólu, protože jsem na něj čekal celkem dlouho. Je tam ale zároveň trochu hořkost, protože jsme měli na dosah tři body, myslím, že jsme si je zasloužili. Je to pro nás ztráta po tom průběhu hry," řekl Pešek. "Vyměnil bych gól za výhru. Je to škoda, protože v případě tří bodů bychom se dotáhli na čelo," dodal.

V 70. minutě si Pešek naběhl na kolmici od spoluhráče a přesnou střelou mezi nohy plzeňského brankáře Aleše Hrušky zužitkoval přesilovku po vyloučení hostujícího Lukáše Hejdy. Ten Peška po hodině hry zastavil při úniku.

"Čekal jsem, brankář roztáhl nohy a já to cpal mezi ně. Bylo to na hraně (ofsajdu). Bál jsem se, ale nemyslel jsem na to a dohrál to do konce. Pak jsem se podíval na pomezního, ten naštěstí běžel na půlku, takže jsem se šel radovat," uvedl Pešek.

Šanci už měl v prvním vzájemném zápase v 2. kole v Plzni, kde Liberec prohrál 0:1. "To byla opravdu velká šance a mrzelo mě to. Teď jsem ji naštěstí využil. Uklidnil jsem se, zachoval jsem větší klid a vyšlo to," konstatoval Pešek.

Slovan v přesilovce vedení neudržel a v 84. minutě srovnal střídající Jan Kovařík. "Prostě jsme tam měli dotlačit druhý gól. Oni už ani nemohli běhat, nenapadali nás a dohrávalo se to. My jsme bohužel gól nepřidali, to byla chyba. Oni čekali jen na brejk, vyřešili ho dobře a vyrovnali na 1:1," posteskl si.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články