Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Řádění fanoušků při finále ME neušlo trestu. Albion odehraje jeden zápas za zavřenými dveřmi

Anglická reprezentace odehraje kvůli řádění fanoušků při finále mistrovství Evropy jedno soutěžní utkání na uzavřeném stadionu, pro další zápas je ve dvouleté podmínce. UEFA navíc Fotbalovou asociaci potrestala pokutou 100 tisíc eur (asi 2,6 milionu korun).

Disciplinární komise Anglii, která červencové finále po výsledku 1:1 prohrála s Itálií v penaltovém rozstřelu, potrestala za to, že nezvládla pořadatelské povinnosti. Domácí příznivci se rvali se s policií a někteří z nich vnikli na stadion bez lístků. Při řádění bylo zraněno 19 policistů a 86 chuligánů bylo zadrženo.

Pokutu 100 tisíc eur pak musí Fotbalová asociace zaplatit také za to, že fanoušci házeli při zápase předměty a bučeli při italské hymně. Za podobný prohřešek a oslňování soupeřova brankáře laserem přitom Anglie dostala pokutu 30 tisíc eur už po semifinále s Dánskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Anglie odehraje následující soutěžní zápas bez fanoušků

"Rozhodnutím UEFA jsme zklamaní, ale uznáváme ho," uvedla FA v prohlášení. "Ohavné chování několika jedinců, které vedlo k otřesným scénám ve Wembley, odsuzujeme a mrzí nás, že někteří z nich se dostali na tribunu," přidala.

"Jsme odhodlaní zajistit, aby se něco takového už nikdy neopakovalo. Proto jsme pověřili nezávislou komisi, aby vyšetřila všechny okolnosti. Nadále také spolupracujeme s úřady, aby byli odpovědní jedinci dopadeni a potrestáni," dodala FA.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články