Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Rada: Že jsem specialista na penalty? Spíš mám štěstíčko

Liberec – Dva zápasy, dvě penalty a nula obdržených branek. Brankář Dukly Filip Rada znovu odešel ze souboje s protihráčem při pokutovém kopu jako vítěz. Před týdnem proti Plzni jej nepřekonal Jan Kovařík, který překopl branku, a v duelu s Libercem si na něj nepřišel ani Josef Šural a Pražané i díky tomu odvezli ze severu Čech cenný bod za remízu 1:1.

Brankář Dukly Praha Filip Rada
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Jestli jsem penaltový specialista? Tak bych se neoznačoval. Vždy se podívám na nějaké ty zápasy zpět, jak kdo kopal penaltu a podle toho nějak reaguju. Takže spíš štěstíčko," řekl Rada.

Při penaltě vystihl směr Šuralovy střely a míč vyrazil. "Kdybych si na penalty nevěřil, bylo by to špatné. Člověk si musí věřit. Plzeň jí překopla, to jsem moc dělat nemusel. Tentokárt ji kopl do míst, kam jsem skočil. Zaplaťpánbůh," doplnil s úsměvem gólman Dukly.

Šural v prvním kole proměnil penaltu proti Mladé Boleslavi, dnes ale na poslední chvíli změnil původní úmysl. "Myslím, že jsem to kopl špatně. Přesně ve výšce, kterou gólman potřebuje. Byl jsem rozhodnutý, kam to kopnu, ale v poslední chvíli jsem to změnil na své oblíbené místo," litoval Šural.

Ztrátu dvou bodů bral na sebe. "V prvním poločase jsme Duklu přehrávali, přeběhali, měli jsme dát víc branek. Ale já jsem mohl rozhodnout z penalty, to by je zlomilo a bylo by po zápase. Ztratili jsme dva body a já jsem se pod to nejvíc podepsal," dodal sebekriticky Šural.

Slovan poslal do vedení poté, co ve 45. minutě proměnil přímý kop. "Čekal, že to asi půjde na jeho stranu. Věřil jsem si, to by asi (Rada) musel jít hned napřed," uvedl Šural.

"Hlídal jsem si víc svoji stranu, balon jsme neviděl a najednou vylétl za zdí. Šel úplně k tyčce. Kopl to výborně," ocenil Rada Šurala. "Druhou standardku v závěru a penaltu už jsem naštěstí chytl. Myslím, že bod zvenku z Liberce se počítá," dodal Rada.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Liberec - Dukla
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články