Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rada se nedohodl na prodloužení smlouvy a končí v Teplicích

Teplice - Trenér Petr Rada po sezoně odejde od fotbalistů Teplic. Vedení severočeského klubu se s ním nedohodlo na prodloužení v červnu končící smlouvy. Šestapadesátiletý kouč tak tým naposledy povede v sobotním 30. ligovém kole proti Hradci Králové.

Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Rada přišel do Teplic v únoru jako nástupce Zdeňka Ščasného, jenž odešel kvůli neshodám s vedením. Bývalý reprezentační kouč Na Stínadlech už předtím třikrát působil v letech 2000/2001, 2007/2008 a 2011/2012. "Končí tak své čtvrté angažmá v našem klubu a za jeho dlouholeté služby mu FK Teplice upřímně děkuje," uvedl klub.

Teplice pod Radovým vedením postoupily do semifinále Poháru FAČR a v jarní části ligy zaznamenaly čtyři výhry, pět remíz, čtyři prohry a před posledním kolem jim patří sedmá příčka. Severočeši také dlouho bojovali o pohárové příčky, naději jim ale minulý týden vzala vysoká prohra 1:5 s pražskou Duklou.

Radu by mohl Na Stínadlech nahradit Dušan Uhrin mladší, který naposledy vedl Plzeň. Ve Viktorii bývalý trenér Mladé Boleslavi, Temešváru nebo Dinama Tbilisi skončil po srpnovém neúspěchu v kvalifikaci Evropské ligy. Dalším údajným kandidátem je Jindřich Trpišovský z druholigového Žižkova. 

Zdroj
ČTK, fkteplice.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články