Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Rada nesmí tři zápasy na lavičku, disciplinárka řeší i rasistické chování fanoušků Hradce

Tři zápasy fotbalistů Dukly ve druhé lize bude muset sledovat její trenér Petr Rada jen z tribuny. Z rozhodnutí disciplinární komise LFA k tomu zkušený kouč, jenž tak doplácí na vyloučení v Chrudimi, bude muset zaplatit i pokutu třicet tisíc korun. Komise také zahájila řízení s Hradcem Králové kvůli rasistickým projevům jeho fanoušků vůči teplickému útočníkovi tmavé pleti Abdallahu Gningovi.

Senegalec Gning se v sobotním utkání 11. kola první ligy stal terčem rasistických urážek od několika osob v Mladé Boleslavi, kde má Hradec Králové domácí azyl po dobu výstavby vlastního stadionu. Východočeši porazili Teplice 4:1, přestože hráli od 30. minuty v oslabení po vyloučení Petra Rybičky. Ten od disciplinárky dostal trest na tři soutěžní zápasy.

Rada byl ve 30. minutě v Chrudimi vyloučen po dvou žlutých kartách v rychlém sledu. Bývalý reprezentační kouč vyhrožoval asistentovi rozhodčího Tomáši Mokruschovi. "Až tě potkám, tak ti naflákám, ty už jsi toho v lize zku...l dost. Já si to zjistím, kde bydlíš. Ty to víš, že na tebe mám pifku," uvedl Rada podle zápisu o utkání. Dukla v sobotním duelu 11. kola prohrála 1:2. Červenou kartu obdržel také útočník Pražanů Lukáš Matějka, jenž si nezahraje nejbližší dva zápasy.

Stejný trest dostal od disciplinární komise liberecký Theodor Gebre Selassie za vyloučení v nedělním utkání s Ostravou. Adam Rychlý z druholigové Opavy musí vynechat čtyři soutěžní duely kvůli červené kartě v Karviné.

Bohemians 1905 a Zlín zaplatí shodně 40 tisíc korun za nevhodné chování svých fanoušků v domácích zápasech 10. kola nejvyšší soutěže s Plzní, respektive se Slováckem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články