Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rada do reprezentace nově povolal Suchého, chybějí marodi Rosický a Zítka

Praha - Trenér české fotbalové reprezentace Petr Rada povolal na nejbližší kvalifikační zápasy proti Slovinsku a Slovensku 21 hráčů včetně slávistického debutanta Marka Suchého. Jinak kouč vsadil na osvědčená jména. Kvůli zranění na soupisce ještě stále chybějí Tomáš Rosický a rezervní gólman Daniel Zítka, po doléčení se naopak vrací Jan Polák.

V další důležité části kvalifikace mistrovství světa se česká reprezentace střetne 28. března v Mariboru se Slovinskem a 1. dubna nastoupí v pražské Axa Areně proti Slovensku. Radovi nevyšel plán, že by mohl na tato utkání povolat uzdravujícího se kapitána Tomáše Rosického, který v reprezentačním dresu nastoupil naposledy před 16 měsíci, shodou okolností v pražském utkání kvalifikace mistrovství Evropy také proti Slovensku.

Radu Rosického zranění trápí  

Neúčast klíčového hráče Radu mrzí. "Tomáš i já jsme si moc přáli, aby už mohl na soustředění dorazit. Ale drobné zranění třísel o pár dnů jeho návrat pozdrželo," litoval kouč, který v pondělí byl na návštěvě Arsenalu a mluvil nejen s Rosickým, ale i s trenérem Arsenem Wengerem. "Pokud by problémy s tříslem neměl, tak by už byl v úterý večer v nominaci na pohárový zápas s Hullem," doplnil Rada.

Kouč národního týmu ale nevyloučil, že se Rosický alespoň na utkání se Slovenskem v Praze objeví, i když jen v roli diváka. "Ještě si budeme volat, ale pokud to okolnosti dovolí, klub by ho možná na krátkou cestu do Prahy pustil," uvedl Rada, kterému Wenger prozradil, že Rosický je podle testů v lepší fyzické kondici, než byl před loňským lednovým zraněním.

Zítka bude v bráně nejdříve na podzim

Nejdříve na podzim se naopak vrátí do české branky Zítka, který stále léčí zlomeninu nohy z loňského podzimu. "Jsem s ním ve spojení. Měl drobné potíže s otokem, ale nyní už je v plné rekonvalescenci a v létě by měl začít trénovat naplno," podotkl český kouč.

Do týmu poprvé povolal slávistického obránce Suchého. "Jeho zařazení jsme zvažovali již delší čas, jenže v srpnu nebyl zcela zdráv. Nyní už však podává výborné výkony a jeho výhodou je univerzálnost. Může hrát na stoperu i v záloze," řekl Rada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články