Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Rabušic: Mám v popisu práce sledovat balon do konce. Gól ve 200. zápase je odměna

Důležitým gólem na 2:0 ozdobil Michael Rabušic svůj jubilejní 200. start v české lize. Jednatřicetiletý bývalý reprezentační útočník se navíc prosadil proti Brnu, za které sbíral první starty mezi elitou. "Všechno to klaplo. Musím pochválit kluky, že se hrálo zodpovědně. Myslím, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Gól a 200. start jsou takové třešničky," řekl Rabušic.

Michael Rabušic
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V Brně působil v letech 2009 až 2011. "Byl to návrat po delší době. Rád se sem vracím. Měl jsem tu ty začátky, učil jsem se tu od zkušenějších kluků. Určitě je to pro mě furt takový zvláštní zápas, protože pocházím 50 kilometrů odsud. Je to pro mě pořád takové výjimečné," uvedl Rabušic.

Jak je v Česku tradicí, spoluhráčům zřejmě za gól bývalému klubu něco věnuje do kabiny. "Původně jsem nic vypisovat nechtěl, ale kluci mě celý den hecovali. Navíc když tam ještě byl ten 200. start. Tak jestli nám to trenér dovolí, něco jim vypíšu a koupím do kabiny," podotkl s úsměvem.

Prosadil se z dorážky po hlavičce Martina Koscelníka a ve 34. minutě zvýšil na 2:0. "Šel jsem na centr, přeletěl mě. Maťo suprově vyhrál souboj, zasloužil si ten gól už on. Mám v popisu práce sledovat balon do konce. Byl jsem za to odměněn," podotkl Rabušic.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Brno - Liberec

Neslavil nijak bouřlivě, ale prý to nesouviselo s tím, že hrál proti bývalému klubu. "To byla taková trma vrma, že už jsem asi neměl sílu někam utíkat. Ale góly já slavím," poznamenal Rabušic, který se prosadil posedmé v ligové sezoně a potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

Na 200 startů dosáhl díky čtyřem ligovým angažmá, vedle Liberce a Brna hrával i za Jihlavu a České Budějovice.

"Když jsem začal hrát ligu, tak nad tím asi nepřemýšlíte, kolik dáte startů. Jsem za to strašně vděčný. Kariéra byla jak na houpačce. Ze začátku to vypadalo, že můžu udělat 500 startů. Pak se to nějak zaseklo, přišla zranění. Jsem rád, že jsem se vrátil. Snad ještě nějaké starty přidám. Hlavně že jsem teď zdravý," konstatoval Rabušic, který působil i v Itálii a Maďarsku.

Jeho tým se posunul na páté místo tabulky a na čtvrté Slovácko ztrácí dva body. Ve středu Slovan nastoupí v dohrávce v Ostravě.

"Těch zápasů je ještě spousta, ještě nejsme ani v půlce. Je super, že teď když se podíváme na tabulku, jsme tam na dostřel. Teď bude každá výhra důležitá. Rozdáme si to s Baníkem, který by tam chtěl být taky. Uvidíme, kdo na tom bude líp," dodal hráč se čtyřmi starty za reprezentační A-tým.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články