Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Quagliarella hrál za reprezentaci po osmi letech a stal se nejstarším střelcem v italské historii

Nejvyšší vítězství od prosince 1962 si v úterním kvalifikačním duelu na mistrovství Evropy připsali italští fotbalisté, kteří rozdrtili Lichtenštejnsko 6:0. Dvěma góly z penalt k výhře přispěl útočník Fabio Quagliarella, jenž se stal v 36 letech a 54 dnech nejstarším střelcem v historii "squadry azzurry". Podle trenéra Roberta Manciniho by se mohl představit i na závěrečném šampionátu v příštím roce.

Fabio Quagliarella
zdroj: Reuters autor: Jennifer Lorenzini

Opora Sampdorie Janov se na triumfu podílela i nahrávkou na gól devatenáctiletého Moise Keana.

"Pro italský fotbal je dobré vidět, že Quagliarella hraje s takovým mladíkem. Quagliarella je tady pro svůj přínos. Je to milý chlapík, má za sebou pozoruhodný příběh a lidé ho milují," řekl Mancini.

Quagliarella vládne s 21 brankami pořadí střelců Serie A o dvě trefy před Cristianem Ronaldem z Juventusu a Krzysztofem Piatekem z AC Milán.

I proto se novináři Manciniho ptali, jestli by Quagliarella mohl teoreticky hrát za rok na Euru podobnou roli jako na mistrovství Evropy v roce 2012 Antonio Di Natale, který se na turnaji ve 34 letech představil poté, co v sezoně v dresu Udine nasázel 23 gólů.

"Teď je těžké cokoli říct, ale je ve skvělé kondici a jde správným směrem. Podle mě může v těchto výkonech pokračovat," prohlásil čtyřiapadesátiletý kouč.

Quagliarella si v sobotním kvalifikačním souboji proti Finsku (2:0) připsal první start v italské reprezentaci od listopadu 2010. Pozvánky se dočkal i v letech 2014 a 2015, ale důvěru v utkání nedostal.

Italové, kteří se překvapivě neprobojovali na loňský světový šampionát v Rusku, zatím potvrzují roli favorita skupiny J, kde se nachází ještě Arménie, Bosna a Hercegovina a Řecko.

Čtyřnásobní mistři světa skórovali šestkrát v zápase poprvé od března 1993, kdy zdolali Maltu 6:1. Stejně vysokým rozdílem jako Lichtenštejnce porazila "squadra azzurra" naposledy v roce 1962 Turky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články