Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Pyrotechnika v domácím kotli v duelu s Brnem bude stát Slavii 200 tisíc

Praha - Pokutu 200 tisíc korun za výtržnosti fanoušků udělila Slavii disciplinární komise Ligové fotbalové asociace při utkání posledního ligového kola s Brnem, které čerství mistři kvůli koncertům v Edenu odehráli v azylu na Strahově. Pražský klub pyká za masivní použití pyrotechniky v domácím "kotli".

Fanoušci fotbalové Slavie
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Na vyprodaném Strahově od začátku panovala výborná atmosféra, kterou však kazily opakující se exploze okolo domácího "kotle". Neukáznění fanoušci odpalovali petardy, dělbuchy, světlice, dýmovnice a v závěru prvního poločasu způsobili hustým kouřem přerušení zápasu asi na dvě minuty.

Původci výbuchů si vyslechli i pískot z ostatních vyprodaných tribun. "Pokud by se takový případ opakoval na domácím stadionu Slavie, disciplinární komise by vážně zvažovala uložení trestu uzavření části stadionu," uvedl předseda disciplinárky Richard Baček.

Pokuta 200 tisíc korun pro Slavii vyrovnala nejvyšší finanční postih za výtržnosti diváků v uplynulé ligové sezoně. Stejnou částku musela po podzimním derby na Letné zaplatit Sparta.

Bohemians 1905 dostali v prosinci pokutu 350 tisíc korun, kterou však komise klubu neudělila za fanoušky. Šlo o postih za to, že vršovický klub nepřipravil hřiště a zápas s Plzní se kvůli zmrzlému terénu neodehrál.

Pokuty 25 tisíc korun dostaly po vzájemném druholigovém utkání oba postupující týmy do nejvyšší soutěže Olomouc a Ostrava. Sigma pyká za porušení povinností pořadatele a Baník za výtržnosti fanoušků.

"K porušení disciplinárního řádu jednoznačně došlo, nicméně vzhledem k rizikovosti utkání a jeho velmi dobrému pořadatelskému zvládnutí se disciplinárka rozhodla uložit pokutu na samé dolní hranici," uvedl Baček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články