Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Půjde reprezentace ukrajinskou cestou? Vedení FAČR chce k národnímu týmu i Poborského

Nástupcem Karla Jarolíma, který skončil po pondělním debaklu 1:5 v přípravě v Rusku, by se mimo jiné mohl stát i bývalý záložník Karel Poborský. Fotbalová asociace ČR má podle deníku Sport na uvolněné místo reprezentačního trenéra tři až pět kandidátů. A právě někdejší reprezentant by měl být spolu s Jaroslavem Šilhavým mezi hlavními favority.

Karel Poborský
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Předsedovi asociace Martinu Malíkovi i místopředsedovi Romanu Berbrovi se totiž zalíbila možnost angažovat k týmu osobnost českého fotbalu i bez předchozích trenérských zkušeností.

Inspirovali se působením Andrije Ševčenka u výběru Ukrajiny, se kterou Češi minulý týden prohráli v Lize národů.

"Když říkám, že bych chtěl 'Ševčenka', dá se říct, že mluvím o respektované osobě, bývalém hráči. Národní tým nepotřebuje úplně trenéra. Trenérství v jeho práci tvoří tak deset až patnáct procent. Zbytek je manažerská činnost," řekl Sportu Berbr.

Co dělal Jarolím špatně a proč je na tom český fotbal špatně? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Malík jako další příklad uvedl Real Madrid, který bez předchozích trenérských zkušeností s velkým fotbalem vedl Zinédine Zidane a třikrát s ním vyhrál Ligu mistrů.

Nového trenéra by vedení FAČR chtělo představit co nejdříve, protože už v říjnu čekají národní tým dvě utkání Ligy národů.

Šestačtyřicetiletý Poborský ukončil kariéru v roce 2007 a nikde netrénoval. Jako funkcionář působil v Českých Budějovicích, byl členem výkonného výboru fotbalového svazu a byl i předsedou České asociace fotbalových hráčů. V letech 2007 až 2009 také působil jako technický vedoucí reprezentace.

Je nám líto, video expirovalo.
Kalous: Národní tým za Jarolíma selhával v obraně, a to jde za trenérem
Zdroj
ČTK, Deník Sport, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články