Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Půjde Fenin do Izraele? Chybí už jen jeho souhlas

Berlín - Německý druholigový Eintracht Frankfurt obdržel nabídku od zahraničního klubu, který hraje mezinárodní soutěže, na přestup českého útočníka Martina Fenina. Hesenskému rozhlasu to řekl sportovní ředitel fotbalistů Eintrachtu Bruno Hübner. Vedení Frankfurtu podle něj tuto nabídku akceptovalo a čeká už jen na hráčovo vyjádření. Jméno zájemce odmítl prozradit. Z týmů, o nichž se spekuluje v tisku, se Hübnerova charakteristika hodí na izraelský Hapoel Tel Aviv.

"Je pravda, že jsme si s Martinem Feninem a jeho manažerem společně sedli a že máme pro něj nabídku ze zahraničí," prohlásil Hübner na adresu čtyřiadvacetiletého bývalého reprezentanta, s nímž už trenér Frankfurtu Armin Veh kvůli slabým výkonům v mužstvu nepočítá. S Eintrachtem má Fenin smlouvu do léta 2012.

"Celé to už je jen v rukou Martina Fenina, zda ji přijme. Myslím, že by to i pro něj bylo dobré řešení," dodal Hübner. Podle Hesenského rozhlasu nezastíral, že by odchod českého fotbalisty klubu pomohl jak po sportovní, tak ekonomické stránce.

"Jeho vývoj byl za poslední dva roky negativní," poznamenal sportovní šéf Eintrachtu, kam český útočník přišel v prosinci 2007 z Teplic za zhruba 3,5 milionu eur (dnes asi 84 milionů korun). Tato částka by se nyní Frankfurtu hodila, neboť po letošním sestupu z bundesligy očekává ztrátu okolo pěti milionů eur.

Hübner proto nevyloučil, že před středečním vypršením letní přestupové lhůty odejdou i další hráči. Trenér Veh by naopak chtěl místo Fenina přivést ještě nejméně jednoho kvalitního útočníka, například Roba Frienda z Herthy Berlín. Na něj ale tým bez prodeje fotbalistů nemá peníze.

Přestup komplikují peníze

"V příštích dnech k něčemu dojde," řekl pondělnímu vydání Frankfurter Neue Presse sám Fenin, který už dříve připustil změnu dresu. "Chtějí, abych šel, a dělají pro to všechno," dodal šestnáctinásobný český reprezentant, který chce zůstat v zahraničí.

O jeho služby podle německých médií projevil zájem bundesligový nováček z Augsburgu, druholigová Chotěbuz a Hapoel Tel Aviv, který postoupil do základní skupiny Evropské ligy. Zatímco Augsburg úvahy o angažování autora tří reprezentačních gólů dementoval, Izraelci zájem potvrdili. Podle tamního magazínu One ale jednání komplikují Feninovy vysoké platové požadavky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články