Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Pudil už trénuje v Ceseně, hráči ho prý přijali fantasticky

Cesena (Itálie) - Fotbalový reprezentant Daniel Pudil už má za sebou první trénink ve svém novém působišti v Ceseně, kde stráví jaro na hostování. První dojmy z nového prostředí jsou prý výtečné. Už poznal nové spoluhráče a popovídal si i s největší hvězdou týmu rumunským střelcem Adrianem Mutuem.

Daniel Pudil
zdroj: Getty images

"Přijetí bylo naprosto fantastické. V pondělí jsme se s manažerem sešli s prezidentem klubu a sportovním ředitelem. Chovali se ke mně nádherně, z každého vyjádření bylo cítit, že o mě opravdu stáli," uvedl Pudil v rozhovoru pro web svého agenta Ondreje Chovance.

"V úterý jsem byl poprvé v kabině. Se všemi kluky jsem se pozdravil a popřáli mi hodně štěstí. Zjistil jsem, že asi šest nebo sedm z nich mluví trochu anglicky, takže komunikace by tady měla být v pohodě. Navíc plánuju, že co nejdřív začnu s italštinou, abych zvládl aspoň základy," dodal.

Pudila prý potěšilo i chování hvězdy týmu Mutua, který díky rumunskému temperamentu bývá považován za kontroverzního hráče. "Mutu byl úplně v pohodě. Představili jsme se, chvíli jsme si povídali. Ale moc dlouho se tam nezdržel, protože má nějaké drobné zdravotní problémy a pospíchal za lékaři. Dělá vše pro to, aby byl fit na sobotní zápas s AS Řím," prozradil Pudil.

Sám by rád proti AS Řím nastoupil. "Uvidíme, jak rychle zvládnu adaptaci. Budu dělat vše pro to, abych byl připraven, a pak už bude záležet na trenérovi," řekl Pudil.

Hvězda Ceseny Adrian Mutu
zdroj: Getty images

První trénink mu však prý dal zabrat. "Ze začátku jsem trošku funěl, ale bylo to kvůli tomu, jak jsem teď pár dní cestoval a tolik jsem netrénoval. Během chvilky jsem se do toho dostal, s fyzičkou problém nemám," odmítl Pudil.

Přiznal však, že v Itálii jsou tréninky náročnější. "Byl jsem docela překvapený, jaká to byla jízda. Dvě hodiny se dost slušně makalo. Určitě to byl těžší trénink, než na co jsem byl zvyklý z Belgie."

Šestadvacetiletý krajní bek nebo záložník nelituje toho, že ho Granada, kam přestoupil z belgického Genku, poslala obratem do Ceseny. "Vůbec! Granada deklarovala, že mě chce od léta. A moc mi pomohla, že mě z Genku koupila už teď, protože jinak bych tam asi nehrál. Takže jsem věděl, že asi půjdu na hostování, a tušil jsem, že by to mohla být Cesena. Hrozně mě chtěla už několik měsíců. Můžu být šťastný, že si zahraju italskou Serii A. Je to veliká výzva," přiznal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články