Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Pudil se vrací k fotbalu, bude hrát za druhý nejstarší tým světa

Už rok je ve fotbalovém důchodu, ale nechal se přemluvit. Bývalý reprezentant Daniel Pudil se domluvil na angažmá v týmu Hallam FC, který bude od této sezony hrát devátou anglickou ligu. Druhý nejstarší klub světa, jenž byl oficiálně založen roku 1860, to oznámil na svém twitterovém účtu.

Daniel Pudil
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Šestatřicetiletý obránce nebo záložník ukončil kariéru po sezoně 2020/21 v druholigovém Žižkově. Předtím nastupoval za Blšany, Liberec, Slavii, Genk, Cesenu a v roce 2012 zamířil do anglického Watfordu. Mezi lety 2015 až 2019 hrál Pudil za Sheffield Wednesday a právě ve "městě oceli" si vyzkouší další angažmá. Pětatřicetinásobný reprezentant si tak zahraje na nejstarším stadionu světa na Sandygate Road.

"Daniel se tady s rodinou usadil a chtěl se zapojit do dění v nějakém místním klubu. Víme, že je velmi zaneprázděný a že i o víkendech má spoustu povinností, ale mohl by nastoupit už 7. srpna v FA Cupu proti Bury," řekl serveru The Star trenér Craig Denton.

"Jako kouč jsem naprosto nadšený, že mám v týmu hráče takových kvalit. I v kabině už to má velký ohlas," dodal.

Hallam minulou sezonu ovládl v rámci Northern Counties East League nižší Division One. Nyní se posunul do Premier Division, což je v hierarchii anglických soutěží devátá nejvyšší soutěž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články