Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pudil je v Sheffieldu spokojený a doufá, že se hostování změní v přestup

Londýn - Reprezentant Daniel Pudil si nemůže vynachválit své působení v druholigovém anglickém Sheffieldu. V klubu je na hostování z Watfordu a doufá, že se oba týmy dohodnou v zimním termínu na přestupu.

Daniel Pudil
zdroj: ČTK/PA autor: Tim Goode

Zatímco u nováčka Premier League už Pudil prakticky nehrál, v Sheffieldu se rychle probojoval do základní sestavy, zasáhl do 21 zápasů a dal dvě branky. Proto o něj aktuálně šestý celek tabulky hodně stojí. "Nějaké oťukávání už bylo. Před posledním zápasem za mnou přišel náš ředitel a řekl mi, že budou dělat všechno pro to, aby mě získali natrvalo. Chtějí to řešit už teď v zimním přestupním termínu," řekl Pudil. "Já jsem tu velmi spokojený, rodině se tu taky líbí a chtěl bych v Sheffieldu zůstat natrvalo. Věřím, že se s Watfordem dohodnou a budu mít jasno už teď v lednu," doplnil třicetiletý hráč.

Jeho týmu se daří a momentálně je na místech, která zaručují play-off o elitní Premier League. "Do nového roku jsme si v kabině dali přání, že se chceme dostat do top 6. Teď tam jsme, ale ještě je ve hře hodně bodů. Dlouhodobé plány radši neděláme. Koukáme se sami na sebe, musíme být pokorní a ne chodit s nosama nahoru," upozornil Pudil.

Sheffield podle něj praktikuje víc evropský než klasický ostrovní styl. "Celé mužstvo je ofenzivně hodně laděné. Do útoku se zapojujeme i my jako krajní obránci, takže kolikrát útočíme třeba v osmi lidech. Většinou soupeře přehráváme, že prostě dáme víc gólů. Už teď jich máme jen o dva míň, než jich dal Sheffield za celou minulou sezonu," uvedl.

V sobotu by měl nastoupit proti velkému kamarádovi a bývalému spoluhráči Matěji Vydrovi, jenž z Watfordu zase hostuje v Readingu. "Bude to určitě pikantní. Něco jsme spolu prožili a odehráli, teď jsme každý jinde. Těším se, ale nic si nedarujeme. Doufám, že vyhrajeme," dodal Pudil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články