Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

PSG se rozpadá hvězdný útok. Mbappé i Neymar se za reprezentaci zranili

Do Paříže z reprezentačních srazů nedorazí dobré zprávy. Hvězdní útočníci PSG Neymar a Kylian Mbappé nedohráli přípravné reprezentační zápasy, což je velká komplikace před blížícím se střetnutím v Lize mistrů, které je velice důležité pro vývoj ve skupině.  

Zraněný Brazilec Neymar během utkání s Kamerunem
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

Neymar střídal pravděpodobně kvůli zranění třísel už v 8. minutě ve vítězném utkání Brazílie 1:0 proti Kamerunu. Francouzský mladík Mbappé šel z trávníku ještě před přestávkou duelu proti Uruguayi kvůli zraněnému ramenu. I tak mistři světa vyhráli 1:0.

Neymar začal grimasami dávat najevo, že něco není v pořádku, brzy po začátku utkání v anglickém Milton Keynesu. Když pak vyslal na branku Kamerunu střelu, zhroutil se na trávník a musel střídat. Na hřišti ho nahradil Richarlison z Evertonu, jenž hlavou po rohu vstřelil krátce před pauzou jediný gól utkání.

Další starosti šéfům PSG přidělal zhruba o hodinu později Mbappé. Francouzský útočník dopadl špatně na pravé rameno a trávník Stade de France opouštěl také v bolestech. Zápas proti Uruguayi, jenž byl reprízou čtvrtfinále letošního MS, rozhodl v 52. minutě Olivier Giroud proměněnou penaltou za ruku.

Nečekanou výhru 1:0 nad Walesem si připsala Albánie. Jedinou branku utkání vstřelil z pokutového kopu v 59. minutě někdejší hráč pražské Sparty a Slavie Bekim Balaj.

Nejdéle čekali fanoušci na gól v belgickém Genku, kde Itálie porazila USA díky brance střídajícího Mattea Politana ze čtvrté minuty nastavení.

Přípravná fotbalová utkání:

Sydney: Austrálie - Libanon 3:0 (2:0) Branky: 19. a 41. Boyle, 68. Leckie.

Toyota: Japonsko - Kyrgyzstán 4:0 (2:0) Branky: 2. Jamanaka, 19. Haraguči, 72. Osako, 73. Nakadžima.

Brisbane: Korea - Uzbekistán 4:0 (2:0) Branky: 9. Nam Te-hi, 24. Hwang I-čo, 70. Mun Son-min, 81. Suk Hjon-čun.

St. Denis: Francie - Uruguay 1:0 (0:0) Branka: 51. Giroud z pen. Elbasan: Albánie - Wales 1:0 (0:0) Branka: 59. Balaj z pen.

Milton Keynes: Brazílie - Kamerun 1:0 (1:0) Branka: 45. Richarlison.

Genk: Itálie - USA 1:0 (0:0) Branka: 90.+4 Politano.

Antalya: Turecko - Ukrajina 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články