Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

PSG prohrálo s Rennes, i tak slaví titul

Paříž – Bohatý Paris St. Germain obhájil francouzský mistrovský titul. Svěřenci Laurenta Blanca měli jistotu ligového primátu ale už před výkopem zápasu proti Rennes, který doma prohráli 1:2. Druhé Monako totiž ve 36. kole jen remizovalo 1:1 s nováčkem Guingampem, čerstvým držitelem poháru. PSG má v čele tabulky nedostižný sedmibodový náskok, Ligue 1 vyhrál počtvrté v historii. 

Fotbalisté PSG se mohou radovat s francouzského titulu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

Paříž otevřela na svém stadionu skóre už ve třetí minutě díky Lavezzimu, ale hosté otočili duel mezi 23. a 27. minutou po trefách Kadira a N'Tepa. První domácí ligovou porážku neodvrátil ani kanonýr Ibrahimovič, jenž do druhé půle nastoupil po svalovém zranění a měsíční pauze. Stoper PSG Alex pak napálil hlavou břevno.

Monako na vlastním stadionu poslal do vedení v 77. minutě útočník Berbatov. Bývalý bulharský reprezentant dal svůj devátý soutěžní gól od lednového příchodu na hostování z Fulhamu.

Pět minut před koncem však domácí o páté vítězství za sebou a naději na titul přišli, když vyrovnal záložník Atik. Zachraňující se Guingamp cennou remízu udržel, přestože v závěru dohrával bez vyloučeného Senegalce Dialla. 

Francouzská fotbalová liga - 36. kolo:

Monako - Guingamp 1:1 (77. Berbatov - 85. Atik), Paris St. Germain - Rennes 1:2 (3. Lavezzi - 23. Kadir, 27. N'Tep).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články