Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

PSG porazilo Nice a navýšilo náskok, Ibrahimovic dal hattrick

Paříž - Fotbalisté Paris St. Germain využili páteční remízu Monaka 1:1 s Evianem a po výhře 3:1 nad Nice vedou francouzskou ligu o čtyři body před Lille, nováček z Monaka ztrácí na třetím místě o bod navíc. O triumf se postaral hattrickem útočník Zlatan Ibrahimovic.

Švédský kanonýr se poprvé prosadil ve 39. minutě, kdy byl u centru Gregoryho van der Wiela dřív než brankář Lucas Veronese. V 57. minutě pak potrestal střelou do protipohybu z pokutového kopu faul na Edinsona Cavaniho.

Hosté sice snížili zásluhou Nemanji Pejčinoviče, ale Ibrahimovic čtvrt hodiny před koncem využil centr Lucase a zkompletoval svůj druhý ligový hattrick za PSG, kam přestoupil loni v létě z AC Milán. Ve střelecké tabulce je s osmi zásahy na třetí příčce, gól za spoluhráčem Cavanim a Radamelem Falcaem z Monaka.

Ztrátu nováčka naopak nezužitkovalo Lille, které se mu mohlo vzdálit na druhém místě na tři body. Na hřišti Guingampu nedokázalo navázat na čtyři předchozí vítězství a i přes desetiminutovou přesilovku v závěru uhrálo jen bezbrankovou remízu.

Francouzská fotbalová liga - 13. kolo:

Paris St. Germain - Nice 3:1 (39., 57. z pen. a 75. Ibrahimovic - 70. Pejčinovič), Bastia - Rennes 1:0 (8. Bruno), Guingamp - Lille 0:0, Lorient - Remeš 0:0, Toulouse - Ajaccio 1:1 (42. Sylla - 7. Lasne), Valenciennes - Montpellier 1:1 (6. Angoua - 90.+2 Stambouli).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články