Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

PSG lámalo rekordy francouzské ligy, Ibrahimovič přispěl 26 góly

Paříž - Pokuta od UEFA za nesplnění finančního fair play nezkazila oslavy fotbalistům Paris St. Germain, kteří zakončili mistrovskou sezonu výhrou 4:0 nad Montpellierem a dvěma novými rekordy francouzské Ligue 1. Před sobotní půlnocí si připsali 27. vítězství (z 38 kol při osmi remízách a jen třech prohrách) a rekordní zisk navýšili na 89 bodů. Montpellier "převálcovali" i přesto, že kouč Laurent Blanc šetřil před mistrovstvím světa řadu reprezentantů.

Hráči PSG s trofejemi
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Niklas Larsson

"Máme za sebou úžasnou sezonu. Nebylo to lehké po odchodu trenéra Carla Ancelottiho, ale nakonec to byla nejlepší sezona za poslední tři roky," řekl bohatý katarský předseda PSG Násir Al-Chelajfí. Ancelotti požádal o odchod loni v květnu kvůli nabídce Realu Madrid.

Stylově zakončil sezonu i kanonýr Zlatan Ibrahimovic, jenž vstřelil při výhře nad Montpellierem druhý gól a s 26 trefami podruhé za sebou kraloval střelcům francouzské ligy.

Za PSG a Monakem udrželo třetí místo znamenající účast v předkole Ligy mistrů Lille s Davidem Rozehnalem díky výhře 4:1 nad Lorientem. Trojicí sestupujících týmů jsou Sochaux, Valenciennes a Ajaccio, nahradí je Mety, Lens a Caen.

Poslední ligový zápas odehrál v sobotu rekordman v počtu startů v soutěži brankář Bastie Mickaël Landreau. Ve svém 618. utkání neinkasoval, jenže Bastia také nepřekonala obranu Nantes a Landreau se rozloučil remízou 0:0. Než Landreau v létě ukončí kariéru, mohl by si ještě zachytat na MS v Brazílii, kam ale pojede jako třetí brankář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články