Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

PSG dokonali mistrovský hattrick a slaví pátý titul

Paříž - Fotbalisté Paris Saint-Germain slaví pátý titul v historii. Nejbohatší francouzský klub je po vítězství 2:1 na hřišti Montpellieru potřetí v řadě mistrem Ligue 1. PSG tak v předposledním kole ovládlo dramatickou bitvu o francouzský titul.

Zlatan Ibrahimovič v dresu PSG
zdroj: ČTK/imago sportfotodiens

PSG stačila k jistotě titulu i remíza, ale v Montpellieru šel od začátku za vítězstvím. Do vedení ho dostal v 17. minutě po vysunutí za obranu Blaise Matuidi a už za dalších osm minut zvýšil na 2:0 Ezequiel Lavezzi.

Svěřenci trenéra Laurenta Blanca sice ještě před přestávkou inkasovali po zásahu Anthonyho Mouniera, ale tříbodový zisk si pohlídali. Titul by nakonec dnes slavili i v případě porážky, protože druhý Lyon jen remizoval 1:1 s Bordeaux, za které odehrál celý duel český záložník Jaroslav Plašil.

PSG již zvítězil v Ligovém poháru a 30. května si zahraje o triumf ve Francouzském poháru s druholigovým Auxerre. Boj o třetí příčku, která zajišťuje předkolo Ligy mistrů, bude pokračovat až do posledního kola. Monako, Marseille i St. Etienne totiž dnes vyhrály.

Počet titulů:10 - AS St. Etienne9 - Olympique Marseille8 - FC Nantes7 - AS Monako, Olympique Lyon6 - Stade Remeš, Girondins Bordeaux5 - Paris St. Germain4 - Olympique Nice, OSC Lille2 - FC Sochaux, FC Sete1 - Olympique Lillois, AJ Auxerre, Racing Lens, Racing Club Paříž, Club Olympique Roubaix, Racing Štrasburk, HSC Montpellier

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články