Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

První zápas, první gól a hned ten nej. Ibrahimovicova akrobatická branka je trefou roku MLS

Do své sbírky přidal další ocenění. Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic byl fanoušky v zámořské fotbalové lize MLS vyhlášen autorem nejkrásnějšího gólu sezony. Ten byl hned jeho premiérový v prvním zápase za Los Angeles Galaxy. Sedmatřicetiletý kanonýr předtím vyhrál také cenu pro nováčka ročníku.

Zlatan Ibrahimovic slaví první gól v dresu LA Galaxy
zdroj: USA TODAY Sports autor: Gary A. Vasquez

Ibrahimovic při svém březnovém debutu za Galaxy v městském derby s FC napálil halfvolejem míč téměř z 40 metrů a falšovaná střela zapadla za brankáře Tylera Millera.

Mezi 16 finalistů se dostala i další Ibrahimovicova výstavní branka, kterou v září díky akrobatickému kopu zaznamenal pětistou trefu v klubových a reprezentačních zápasech. Tu dokázali z aktivních hráčů pokořit už jen Portugalec Cristiano Ronaldo a Argentinec Lionel Messi.

Sedmatřicetiletý Ibrahimovic dal po svém přestupu z Manchesteru United v 27 zápasech 22 gólů a byl druhým nejlepším střelcem základní části MLS. Postup do play-off však jeho týmu těsně unikl.

Předtím dával branky za Paris St. Germain, AC Milán, Barcelonu, Inter Milán, Juventus, Ajax Amsterdam či Malmö. Ve švédské reprezentaci je s 62 góly národním rekordmanem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články