Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

První výhra v sezoně. Příbram proti Brnu otočila

Příbram - První výhru sezony si připsali fotbalisté Příbrami, kteří na svém hřišti nakonec udolali Brno 2:1. Právě hosté sice vedli od 73. minuty po gólu Zavadila z penalty, ale Příbramští otočili skóre díky Tarczalovi a Tomáši Pilíkovi, který se trefil z přímého kopu.

Příbramští v černém oslavují
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

Domácí se museli obejít bez své největší letní posily, protože útočník Švancara přišel na hostování do Příbrami právě z Brna a dohoda klubů mu znemožňovala nastoupit ve vzájemném utkání. Trenér Straka místo něj postavil do útoku Krbečka, který však vydržel na hřišti jen 28 minut, po nichž odstoupil kvůli zranění.

Krbeček se do té doby stihl podílet na největších příbramských příležitostech prvního poločasu. V deváté minutě po jeho přihrávce zblízka střílel Tarczal, ale Hladký míč vyrazil a zakončení Danoského o tři minuty později šlo mimo. Hosté výrazněji ohrozili příbramskou branku jen jednou zásluhou Paška, jehož střela volejem z hranice pokutového území šla do tyče.

Nevýraznou pasáž hry z druhé části úvodního poločasu uťala přestávka a krátce po začátku druhé půle mohl otevřít skóre Abraham, jehož hlavičku s obtížemi vytěsnil Hladký. Domácí měli nadále územní převahu, kterou však nedokázali využít, zatímco Brno z minima vytěžilo maximum. V 72. minutě se k míči dostal na levé straně pokutového území Traoré a po kličce Tarczalovi upadl. Rozhodčí odpískal penaltu, kterou Zavadil bezpečně proměnil střelou k pravé tyči.

Domácí vrhli všechny síly do útoku a penaltový hříšník Tarczal v 79. minutě odčinil svůj faul. Na hranici šestnáctky se s míčem otočil kolem bránícího hráče a přízemní střelou k tyči vyrovnal na 1:1. Nažhavená Příbram pokračovala v tlaku a za pět minut dokonala obrat. Střídající Pilík zakroutil přímý kop přibližně z 25 metrů přesně do levého horního rohu a zařídil tím první příbramskou výhru v sezoně.

"To byl gól, kvůli kterým lidé na fotbal chodí. Nás stálo body, že jsme nepodali takový výkon, který dokážeme odvést. My jsme útočili hlavně levou stranou přes Traorého, na kterého byla i penalta. Od té chvíle hra chytila tempo nahoru-dolů a Příbram za každou cenu chtěla otočit skóre, což se jí nakonec povedlo," hodnotil zápas brněnský kouč Ludovít Grmela.

"Tři body jsou pro nás nesmírně důležité. Jsem rád, že jsme je vydřeli proti Brnu, před nímž jsem po jejich výkonu proti Spartě smeknul klobouk," prohlásil trenér Příbrami František Straka. "Ve druhém poločase to bylo o tom, kdo udělá chybu jako první. Bylo to u nás, což mě hodně mrzí, protože se to dělo i v minulých zápasech. Jsem rád, že Tarczal, který tu chybu udělal, dokázal zahájit zvrat," dodal.

1. FK Příbram - Zbrojovka Brno 2:1 (0:0)

Branky: 79. Tarczal, 84. Pilík - 73. Zavadil z pen. Rozhodčí: Ochotnický - Filípek, Vlasjuk. ŽK: Hájovský, Mareš, Abraham - Kroupa, Kaščák, Husár.

Příbram: Hruška - Jugas, Mišůn, Hájovský, Divíšek - Mareš (59. Stratil), Abraham (76. T. Pilík), Mašán, Tarczal, Danoski - Krbeček (28. Řezníček). Trenér: Straka.

Brno: Hladký - Janotka, Schuster, Pernica, Husár - Pašek (60. Frejlach), Kaščák, Zavadil, Traoré - Markovič (67. Škoda), Kroupa. Trenér: Grmela.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články