Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

První půlku hrál Baník skvěle, pak mi ho bylo líto, řekl plzeňský Baránek

Ostrava – Baník ho vychoval pro velký fotbal a poprvé v jeho dresu nakoukl do ligy. Tentokrát ale Jan Baránek stál premiérově na druhé straně barikády a pomohl Plzni k jasnému vítězství. Po zápase byl s výhrou velmi spokojen. Zároveň však přiznal, že mu jeho bývalých spoluhráčů je líto.

Utkání Baník Ostrava - Viktoria Plzeň
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Když se Baník ve druhé půli hroutil pod silou soupeře a góly v jeho síti přibývaly, Baránek se protihráčům na hřišti moc nesmál. "Upřímně řečeno, po třetím a čtvrtém gólu mi bylo kluků trochu líto. Vím, jaké to je prohrávat často. Oni hráli první poločas dobře, ale po prvním gólu se sesypali. Je to mladé mužstvo," řekl Baránek.

Stav, ve kterém se slezský klub dnes nachází, ho evidentně nenechává lhostejným. Volil sice opatrná slova, přesto naznačil, že mu na současném Baníku schází víc srdcařů. Ostrava v posledních měsících ze sestavy skoro vymýtila vlastní odchovance a i dnes proti Plzni nastoupili v základní sestavě jen dva.

"Je to špatně. Kluci jako třeba Staško nebo Foltýn možná nemají takovou kvalitu, ale za Baník by se rvali. Ale nehraju tady asi rok, tak nevím, co tomu tady chybí. Nejsou v lehké situaci," řekl Baránek.

Plzeň si připsala osmou výhru z posledních devíti zápasů, ale především v prvním poločase Západočeši v Ostravě nepředvedli výkon hodný mistra. "Částečně to bylo tím, že jsme nehráli my. Ale mě první poločas Baník překvapil, odehrál ho suverénně nejlíp, co jsme viděli. Ale na jeden poločas se nehraje. Bylo to o prvním gólu, který jsme dali my a pak už jsme to měli pod kontrolou," řekl Baránek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články