Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

První liga pozná poslední dva účastníky, Příbram s Karvinou jdou do barážových odvet s výhodou

Barážové odvety, ve kterých se rozhodne o zbylých dvou účastnících příští prvoligové sezony, uzavřou aktuální sezonu první fotbalové ligy. Zatímco Karviná s Příbramí hájí příslušnost k elitě, druholigoví vyzyvatelé Jihlava s Brnem se po roční odmlce touží vrátit do nejvyšší soutěže. Přímý přenos utkání Příbram – Brno sledujte od 18:25 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Příbram ve středu na půdě třetího týmu druhé ligy Brna uhrála remízu 3:3, kterou se pokusí zužitkovat doma, kde čtyřikrát za sebou neprohrála. Zbrojovku však neporazila v posledních pěti soutěžních zápasech.

"Musím před mančaftem smeknout, že v Brně jsme se i po gólu na 2:3 ještě zvedli a vyrovnali. Stav 3:3 je asi zasloužený. Před domácí odvetou je naše pozice velice dobrá," řekl příbramský kouč Roman Nádvorník.

Brno na závěr druhé ligy venku třikrát za sebou vyhrálo a vždy nejméně o dva góly. "Beru to tak, že pro postup musíme vyhrát. Remíza 4:4 a vyšší by byla velká kovbojka. Pro taková vyvrcholení sezony fotbal děláme a já jsem rád, že ve všech těchto dnech cítím z hráčů odhodlání o postup se porvat. Máme na to," řekl brněnský trenér Pavel Šustr.

Druhý tým druhé ligy Jihlava se Karviné pokusí oplatit loňskou porážku 0:2 v posledním kole nejvyšší soutěže, po které Vysočina sestoupila. Domácí po prohře 1:2 v úterním úvodním duelu cítí, že na Slezany mají.

"Věřím, že Karvinou budeme v neděli hodně trápit a že jsme schopni nadcházející klíčový zápas zvládnout. Už v Karviné jsme si vytvořili tři gólové příležitosti, ale bohužel jsme je neproměnili. Doma jsme ale více produktivní," řekl jihlavský trenér Radim Kučera.

Karviná vyhrála jediné z posledních 15 venkovních soutěžních utkání - 3:1 na Spartě. "Odveta bude válka, tyhle zápasy jsou psychicky nesmírně náročné. Doma jsme vyhráli 2:1 a Jihlava určitě bude dělat maximum k tomu, aby vstřelila gól. Myslím, že nám to bude nahrávat, ale ten zápas bude zase jiný. Hlavně nesmíme dělat chyby jako v prvním zápase, musíme být daleko pevnější v defenzivě," řekl karvinský kouč František Straka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články