Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

První letošní El Clásico ovládl Real a díky výhře je první

Fotbalisté Realu Madrid zvítězili v přímém souboji o čelo tabulky nad Barcelonou 2:0. Druhé El Clásico této sezony rozhodl svým gólem Brazilec Vinícius, pojistku pak v nastavení přidal střídající Mariano. Vaclíkova Sevilla si cestu za třemi body nečekaně zkomplikovala. Bez zraněného českého brankáře nakonec ale přehrála ve 26. kole španělské ligy oslabenou Osasunu 3:2. Atlético Madrid pouze remizovalo na hřišti posledního Espanyolu 1:1 a přišlo o třetí příčku.

Fotbalisté Realu slaví branku do sítě Barcelony
zdroj: ČTK/EFE autor: Juanjo Martín

První střelu na bránu v utkání dvou nejlepších týmů této sezony španělské ligy vyslal až po půlhodině hry Lionel Messi. Následně postupoval sám na Thibauta Courtoise záložník Arthur, belgický brankář ale stejně jako vzápětí při Messiho šanci svůj tým podržel.

Po změně stran dvakrát zahrozil na druhé straně Isco, jeho hlavičku z 61. minuty vykopl z brankové čáry Gerard Piqué. A právě barcelonský stoper se významně podepsal pod inkasovanou branku, když si v 71. minutě srazil ve skluzu do vlastní sítě Viníciusovu střelu z ostrého úhlu. 

Po gólu se utkání otevřelo, hra se přelévala ze strany na stranu a Real přidal v nastaveném čase pojistku. Po pár vteřinách pobytu na hřišti se znovu z úhlu prosadil střídající Mariano Díaz.

"Los Blancos" tak ukončili sedmizápasové čekání na výhru nad svým odvěkým rivalem. Vítězstvím navíc Real znovu zvrátil historickou ligovou bilanci v El Clásicu na svou stranu (73 výher, 35 remíz, 72 porážek).

Sevilla rozhodla až v nastavení, Atlético si odváží bod ze hřiště posledního Espanyolu

Po prvním poločase to vypadalo, že Sevilla po třech soutěžních utkáních bez problémů ukončí čekání na domácí výhru. Dvoubrankové vedení jí zařídili Nesjrí a nejlepší střelec týmu Lucas Ocampos. V 54. minutě navíc dostal červenou kartu za hru rukou mimo vápno gólman Sergio Herrera a Pamplona dohrávala v deseti.

Favorit ale vedení proti oslabenému soupeři neudržel. V 64. minutě snížil hlavou po standardní situaci obránce Aridane Hernández a o deset minut později srovnal z penalty Roberto Torres. Sevilla ale v dlouhém, osmiminutovém nastavení soupeře zatlačila a po závaru před brankou rozhodl svou druhou trefou Nesjrí.

Sevilla se posunula na třetí místo na úkor Atlética Madrid, které pouze remizovalo na hřišti posledního Espaňolu 1:1. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho prohrávali po vlastním gólu Stefana Saviče a dokázali už jen srovnat v 47. minutě díky Saúlově povedené ráně z voleje. Atlético tak čeká na venkovní výhru v La Lize čtyři zápasy.

Valencia ukončila trápení doma s Betisem

Valencia vyhrála poprvé po pěti zápasech, během nichž se jí vzdálily pohárové příčky a utrpěla debakl v Lize mistrů s Bergamem.

Po hodině hry ji proti Betisu Sevilla poslal do vedení Francouz Gameiro a v závěru přidal druhý gól Parejo. Hosté už stihli jen snížit v nastaveném čase po střele Lorena.

Charles z Eibaru se mohl proti Levante dočkat ještě třetího gólu z penalty, ale brankář hostí Aitor Fernández jeho pokus zneškodnil. I tak se domácí dočkali třetí branky, kterou přidal Chilan Orellana. Eibar vyhrál ve španělské lize poprvé po čtyřech zápasech a odpoutal se od sestupových pozic.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:

San Sebastian - Valladolid 1:0 (60. Januzaj), Eibar - Levante 3:0 (27. a 48. Charles, 85. Orellana), Valencie - Betis 2:1 (60. Gameiro, 89. Parejo - 90.+3 Loren), Leganés - Alavés 1:1 (59. Carrillo - 47. Pérez), Granada - Vigo 0:0FC Sevilla - Pamplona 3:2 (13. a 90.+3 Nesjrí, 45.+1 Ocampos - 64. Aridane, 74. R. Torres z pen.), Bilbao - Villarreal 1:0 (56. Raúl García z pen.), Mallorca - Getafe 0:1 (67. Maksimovič), Real Madrid - FC Barcelona 2:0 (71. Vinícius Júnior, 90.+2 Mariano Díaz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články