Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

První gól po 48 střelách. Balotelli důvod k oslavě nenašel

Liverpool - Po téměř sedmi měsících, třinácti startech a 48 střelách se fotbalista Mario Balotelli konečně dočkal prvního gólu v Premier League od letního příchodu do Liverpoolu z AC Milán. Kontroverzní italský útočník rozhodl v úterý o výhře "Reds" nad Tottenhamem 3:2, vítěznou trefu ale na hřišti neslavil. Trenér a spoluhráči věří, že mu branka psychicky pomůže do další práce a příštích zápasů.

Mario Balotelli
zdroj: ČTK/AP

Balotelli ukončil tíživou sérii sedm minut před koncem úterního duelu, kdy jako střídající hráč špičkou kopačky zblízka překonal hostujícího brankáře Huga Llorise. Z premiérové trefy v Premier League za Liverpool se ale téměř nijak neradoval a až později poslal vzkaz a svou fotku s úsměvem přes Instagram. "Skvělý zápas kluci. Tento úsměv je pouze pro ty, kteří mi vždy věří a podporují mě. Díky. Ale nyní hlavy dolů a pokračovat v tvrdé práci. Tenhle večer je minulostí," uvedl Balotelli.

Spoluhráči a trenér doufají, že vítězná trefa italského útočníka nastartuje. Od srpnového příchodu totiž vedle úterního gólu skóroval už jen dvakrát - jednou v Lize mistrů a jednou v Ligovém poháru. Střelecky ani herně se mu vůbec nedařilo a navíc zápolil i se zraněním.

"Mario na tréninku vždy tvrdě pracuje. Poslední dobou byl nemocný a měl nějaké problémy s nohou. Tenhle vítězný gól si zaslouží. Jsem si jistý, že když dáte vítěznou branku na Anfieldu, jste nesmírně šťastný," řekl asistent trenéra Colin Pascoe.

Góly přijdou…?!

Spoluhráči nepochybují o tom, že se čtyřiadvacetiletý útočník rozstřílí. "Ten gól je skvělou zprávou pro něho, pro tým i pro celý klub. Věřím, že bude střílet hodně gólů, protože je to velmi dobrý kluk. Každý den na tréninku vidíme, jak maká. Jsem za něj šťastný," řekl obránce Mamadou Sakho.

"Je jasné, že Mario umí střílet góly, má velký potenciál. Potřebuje jen dál pracovat a jsem si jistý, že góly přijdou," doplnil záložník Adam Lallana.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články