Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

První dojmy? Gula působí velmi energicky a snad to tak bude i dál, říká Brabec

Plzeňští fotbalisté zahajují přípravu na jaro. Nese to s sebou zásadní trenérskou změnu, kterou byl příchod Adriana Guly. Na obránce Jakuba Brabce dělá nový kouč dobrý dojem. Doufá, že slovenskému stratégovi vydrží energičnost a Plzni se v druhé polovině sezony bude dařit.

Jakub Brabec
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"První dojmy jsou samozřejmě dobré. Uvidíme, jak to bude probíhat dál. Hlavně, aby to v tomhle tempu pokračovalo. Měli jsme s trenérem první sezení, působil velmi energicky a doufám, že mu to vydrží," řekl Brabec ještě před úvodním tréninkem s Gulou. "Dneska začínáme všichni na stejné čáře - nový trenér, nová zimní příprava. Bude toho dost," doplnil sedmnáctinásobný reprezentant.

Během dvoudenních zátěžových testů si už drobných změn v Plzni všiml. "Něco tam bylo, ale asi nic, čím bych osobně byl nějak zaskočený. Viděli jsme nějaké nové technologie. Snahou je celou Viktorku Plzeň posunout na vyšší úroveň. Důležité je, aby nám to pomohlo a přineslo to výsledky," uvedl stoper, jenž při absenci Romana Hubníka na podzim dělal kapitána.

S Viktorií chce na jaře uspět v poháru a minimálně zůstat na druhém místě prvoligové tabulky. Vedoucí Slavia má na Západočechy komfortní šestnáctibodový náskok. "Zajímavý je pro nás určitě pohár, pokračuje i liga. Důležité je vyhrát co nejvíc utkání. Uvidíme, jak bude reagovat Slavia, ale musíme se soustředit sami na sebe a přinejmenším udržet druhý flek," prohlásil.

Zatím nemyslí na to, že bude bojovat také o nominaci na mistrovství Evropy. "Euro je daleko. Hlavně je důležité, že se nám povedlo postoupit. Uvidíme, po nominaci by chtělo sahat hodně kluků a všichni na to asi mají právo. Důležité bude, kdo nakonec předvede ten nejlepší výkon v průběhu jara. Tak, aby český tým byl nejlepší, co to půjde," konstatoval Brabec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články