Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

První branka a postup. Gólů jsme ale měli dát víc, míní Podio

Zlínští fotbalisté nekončí. Po výsledcích 1:0 a 2:3 postoupili přes Olomouc do finále play-off o Evropskou ligu. Brankou k postupu přispěl Pablo Podio, pro něhož šlo o první gól ve zlínském dresu.

Pablo Podio s trenérem Janem Kameníkem
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Nakonec se ukázalo, jak byl důležitý, protože bez něj by se ze zlínské šatny neozýval hurónský postupový řev. "My ale takové zápasy hrát neumíme, měli jsme spoustu šancí, měli jsme dát víc gólů," připomněl Podio, že Zlín zahodil dost střeleckých příležitostí.

To však bude brzy zapomenuto. "Postoupili jsme, ale ten závěr byl na infarkt," poukázal Podio na moment, kdy Beneš trefil v nastavení tyč Rakovanovy branky. "Všichni už jsme postávali u postranní čáry, byli jsme nervózní, až sudí pískne konec. Takže tu tyčku jsem ani neviděl," přiznal argentinský rodák se slovenským pasem.

Díky jeho gólu a trefě Džafiče měl Zlín zápas až do 68. minuty pod kontrolou. "Olomouc je silná na míči, my jsme se zatáhli, dali jsme jim prostor a oni toho využili," vystihl okamžik, který domácím pomohl otočit skóre. Věřil, že tým závěr zvládne. "Strach jsem neměl, máme super tým a to se potvrdilo, hrálo se nám dobře po tom mém prvním gólu," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih utkání Olomouc – Zlín

Nikdy prý nedal gól rychleji než ve 47. vteřině zápasu. "Jsem rád, že jsem se vůbec trefil, je to moje první trefa ve Zlíně. Zavřel jsem oči a vypálil to, zapadlo to pěkně k tyči," usmíval se. Čekání na první zlínský gól jej ale nijak zásadně netrápilo. "Hraji ve středu zálohy, takže víc mě trápí to, když nedám dobrou finální přihrávku, než to, když nedám gól," dodal.

Na Zlín čeká už v pátek první finálový zápas s Mladou Boleslaví. Začíná se na Moravě. "Teď je situace jiná, než když jsme tam nedávno prohráli 0:3. Dostat se přes ně je velké lákadlo. Boleslav bude těžší soupeř než Olomouc," uzavřel Podio.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články