Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Průlomové rozhodnutí? Brazilec Rildo nesmí hrát, dokud nebude zraněný soupeř fit

Zákaz startu na dobu, po kterou se bude léčit protihráč, jehož brutálním faulem zranil, obdržel brazilský fotbalista Rildo z Vasco da Gama. Tento verdikt vynesl sportovní soud v Riu de Janeiro. Devětadvacetiletý útočník bude moci nastoupit až ve chvíli, kdy Joao Paulo z Botafoga začne po zlomenině holenní a lýtkové kosti s tréninkem. Maximální dobu zákazu startu nicméně tribunál stanovil na 180 dnů.

Rildo (vlevo) a Joao Paulo v ostrém souboji
zdroj: AP autor: Fernando Soutello

Rildo bude pykat za to, že 18. března v rámci městského šampionátu Ria (Campeonato Carioca, pozn. autora) zfauloval už ve druhé minutě "šlapákem" Paula při jeho pokusu o odkopnutí míče.

O dva roky mladší protihráč utrpěl při zákroku výše zmíněné zranění na pravé noze a musel podstoupit operaci, Rildo přitom od rozhodčího uviděl jen žlutou kartu. Soud vynesl verdikt po zhlédnutí televizních záběrů a výši trestu ovlivnilo i to, že Rildo se už v minulosti jiného nebezpečného zákroku s následkem vážného zranění dopustil.

Kvůli distancu přijde o velkou část brazilské ligy, která začne v polovině dubna. Trest už dříve dostal za neudělení červené karty i rozhodčí, národní federace mu zastavila činnost na neurčitou dobu.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články