Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Proti Turecku nám chyběly zkušenosti, myslí si Kadlec. V Nizozemsku už chce hrát

Praha - Zakončit kvalifikaci se vztyčenou hlavou, předvést dobrý výkon proti Nizozemsku a ověřit si sílu před mistrovstvím Evropy. Takový plán má Michal Kadlec, který věří, že mu dá trenér Pavel Vrba poprvé od března šanci za národní tým nastoupit. "Zápas je pro nás už příprava na Euro, kde ty zápasy budou podobně kvalitní jako teď. Musíme do toho dát maximum a pokusit se něco uhrát," řekl.

Kadlec zatím netuší, zda bude v Nizozemsku hrát. Od březnového utkání s Lotyšskem (1:1) a následné půlhodiny v přípravě se Slovenskem totiž v sestavě vždy chyběl. A to i přesto, že se 60 starty patří k nejzkušenějším reprezentantům.

"Je to pro mě nepříjemná změna. Předtím jsem odehrál všechna důležitá utkání, teď nedostávám moc šancí, i když se snažím dělat vše naplno, ale o sestavě rozhoduje trenér," prohlásil Kadlec. "Asi tomu nahrálo, že jsem ve Fenerbahce moc nehrál, i když teď docela nastupuji. Chápu, že hrát by chtěl každý. Doufám, že důvěru dostanu alespoň teď v Nizozemsku," dodal.

Při prohře 0:2 s Tureckem podle něj týmu chyběla právě zkušenost z důležitých zápasů. "Chtělo to využít toho, že Turci byli nervózní. Odskakoval jim balon a nebyli si vůbec jistí. Tam byli zranitelní. Ale my toho nevyužili, a když se pak dostali po penaltě do vedení, jistota jim rostla a už to bylo těžké. Chyběly nám asi zkušenosti, abychom toho lépe využili," mínil Kadlec.

Pro něj osobně bylo o to složitější sledovat zápas z lavičky, že sám v Turecku působí. "Moc jsem chtěl hrát, ale nedá se nic dělat. Když ty kluky vídáte každý den v klubu a pak hrajete proti sobě, tak je to vždy zvláštní," připustil Kadlec.

Michal Kadlec: "Jedeme do Nizozemska odehrát co nejlepší výsledek, abychom napravili poslední zápas s Tureckem a kvalifikaci zakončili se vztyčenou hlavou."

Ve Fenerbahce, kde se mu střídají období, kdy nastupuje a naopak jen vysedává na lavičce, nyní začíná třetí období. "Dnes už je těžké se vůbec dostat ven, natož do Fenerbahce, které si může dovolit koupit hráče jako Van Persie či Nani. Jsem rád, že tam vůbec mohu být. Teď jsem i něco odehrál, docela nám to vyšlo, přesto zas přišla změna, aniž by to někdo vysvětlil. Tak to prostě v takových velkoklubech bývá. Řeknou, že jsou s tebou spokojeni, ale pak stejně nehraješ," uvedl Kadlec.

Nad tím, že by v lednu odešel, zatím neuvažuje. I proto, že mu za rok končí smlouva a bude volným hráčem. "Ještě mám smlouvu do léta a uvidíme, co bude potom. Variant je víc a uvidíme, co se stane v zimě. Samozřejmě bych chtěl víc hrát. Uvidíme, třeba to bude ve Fenerbahce, jestli mi dá trenér větší šanci. Zatím je předčasné o něčem spekulovat," řekl Kadlec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články