Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Proti Kosovu to bude možná ještě těžší utkání než s Anglií, varuje Král

Česká reprezentace si může ve čtvrtek zajistit vstupenku na Euro 2020 a záložník Alex Král předpokládá, že duel s Kosovem bude těžší než předchozí kvalifikační zápas proti Anglii. Na překvapivé domácí vítězství 2:1 chce fotbalista Spartaku Moskva v Plzni navázat.

Alex Král
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"S Kosovem to bude hodně podobné zápasu s Anglií, možná ještě o něco těžší, protože přece jen teď musíme. S Anglií nám víceméně nikdo moc nevěřil, a když vás někdo takhle podceňuje, máte obrovskou chuť jim to vrátit. V hlavě to teď bude o něco těžší, ale věřím, že to pro nás nebude nic nového, protože spoustu hráčů má odehráno hodně těžkých zápasů," řekl Král.

Svěřenci Jaroslava Šilhavého mají na druhém postupovém místě kvalifikační skupiny A bodový náskok na třetí Kosovo, a pokud ve čtvrtek zvítězí, postoupí na Euro už před závěrečným nedělním utkáním v Bulharsku.

"V první řadě se soustředíme jen na Kosovo. Pro spoustu z nás je to jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu. Když vyhrajeme, není co řešit," prohlásil Král. "Myslím si, že i Euro je zatím v reprezentaci to nejvíc, co tady můžeme dosáhnout," doplnil.

Rád by navázal na výborný týmový výkon z říjnového domácího duelu s Anglií. "Ten zápas měl všechno, co měl mít. Byla tam dravost, sebevědomí. Přesně tohle chceme předvádět i v zápasech v budoucnu." 

Mise ve Spartaku je zatím úspěšná 

Ve Spartaku si pochvaluje nového kouče Domenica Tedesca, jenž vytáhl moskevský tým na šesté místo v tabulce. "Když přijde nový trenér, všichni jsou namotivovaní a chtějí ukázat, že patří do základní sestavy. To samé se stalo i u nás. Tím pádem se to začalo zvedat, změnili jsme trošku rozestavení, taktiku a vychází nám to," vysvětlil Král.

Pod Tedescem naskočil do čtyř z posledních pěti soutěžních střetnutí. "Jsem s vytížeností spokojený a doufám, že v tom budu pokračovat. Jen je to potřeba každý týden potvrzovat na hřišti," má jasno defenzivní záložník.

V ruském klubu, který ho v létě koupil ze Slavie za 310 milionů korun, je maximálně spokojený. "Jsem úplně nadšený. Celkově život, způsob trénování i herní kvalita ligy, to je všechno skvělé. Myslím, že jsem se tomu přizpůsobil dobře a přesně to mi vyhovuje. Máme nový stadion a zázemí, tréninkové hřiště s vyhřívanými trávami, takže na umělce vůbec nejsme," přiblížil Král.

Nebojí se ani pověstných ruských zim. "Teď je paradoxně v Moskvě tepleji než tady, je tam nějakých 10 stupňů. To nejhorší ještě přijde. Co jsem se bavil s kluky, tak je to konec prosince, začátek ledna. Ale my končíme podzimní sezonu 8. prosince a potom všechny tréninkové kempy jsou někde v teple, takže v té největší zimě v Rusku vůbec nebudeme," zakončil Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články