Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Projekt minulého roku podle UEFA? Členství ve FAČR

Praha - UEFA ocenila program členství ve Fotbalové asociaci ČR jako nejlepší speciální projekt evropského fotbalu za rok 2012. Čestné ocenění mají zástupci české asociace převzít na valné hromadě 8. června v Praze. "Jde o prestižní cenu. Z jejího udělení sice neplynou žádné finanční výhody ze strany UEFA, ale je to jistě ocenění odvedené práce a motiv do dalších aktivit," uvedl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

Fotbalová asociace České republiky
zdroj: ISIFA/FAČR autor: Vojta Rejl

UEFA prý doporučila dalším národním svazům, aby se českým příkladem inspirovali. Projekt členství FAČR, jenž odstartoval v minulém roce, obsahuje i bonusový program. Od 1. května budou mít členové různé slevy na zhruba 1 500 obchodních místech.

Dospělí platí příspěvek 200 korun, mládež do 18 let a důchodci od 70 let 100 korun. Celkem 80 procent z vybrané částky poputuje klubům v krajských a okresních soutěžích, zbylých 20 procent se vrátí členům v podobě bonusového programu slev. Finanční zdroje přerozdělované zpět do klubů budou navýšeny o 20 milionů korun, které FAČR poskytnou státní dotace.

Počet členů se na konci loňského roku přehoupl přes 280 tisíc. Jsou mezi nimi i někteří reprezentanti, na nadcházejícím reprezentačním srazu má členství získat i zbytek národního týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články