Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Prohra je důsledkem našeho výkonu, řekl Wenger po debaklu v Liverpoolu

Londýn Šlágr 3. kola anglické Premier League vyzněl na vyprodaném Anfield Road jednoznačně ve prospěch domácího Liverpoolu. Hostující kouč Arséne Wenger vstřebával porážku 0:4 těžce. Jeho svěřenci nedokázali reagovat na útočnou aktivitu "Reds", což si francouzský lodivod dobře uvědomoval. Hru svého týmu označil za absolutně katastrofální.  

Arséne Wenger trénoval Arsenal 22 let
zdroj: PA autor: Paul Thomas

Arsenal od začátku zápasu zaostával za soupeřem a brankáře Petra Čecha postupně překonali Roberto Firmino, Sadio Mané, Mohamed Salah a střídající Daniel Sturridge. Český gólman přitom zneškodnil ještě několik dalších příležitostí Liverpoolu, zejména Salah si na něm několikrát vylámal zuby.

"Vysoká prohra je důsledkem našeho výkonu. Nebyli jsme dostatečně dobří. Fyzicky jsme byli slabší než soupeř, udělali jsme jim to svými chybami jednodušší," uvedl zkušený kouč, který vede Arsenal od roku 1996. "Za výkonem jsou určité důvody. Hráči nyní odjedou za reprezentačními povinnostmi, z našeho představení však musíme vyvodit důsledky," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool v Premier League rozdrtil Arsenal

Fanoušci "Gunners" začali zpívat během druhého poločasu chorály žádající Wengerovo odvolání. "Pokud jsem já tím problémem, omlouvám se, ale myslím si, že prohráváme všichni dohromady. Jediné, co můžeme udělat, je přijít na hřiště a ukázat lepší hru."

Podle sedmašedesátiletého manažera, s kterým Arsenal prodloužil po minulé sezoně smlouvu do roku 2019, zaostávali jeho svěřenci ve všech ohledech. "Od první do poslední minuty jsme nebyli fyzicky, technicky ani mentálně na dostatečné úrovni," konstatoval.

Jeho protějšek Jürgen Klopp byl po zápase pochopitelně nadmíru spokojený. Jeho hráči navíc potvrdili, že jsou schopni odehrát dva kvalitní duely týdně, což se jim vzhledem k účasti v Lize mistrů bude hodit.

"Chtěli jsme ukázat, že to dokážeme, chtěli jsme ukázat naše ambice proti velmi silnému soupeři. Hráli jsme velmi dobře, byl to ještě lepší výkon než s Hoffenheimem," připomněl středeční výhru 4:2 nad německým soupeřem v předkole milionářské soutěže.

"Na chlapce byl vyvíjen tlak. Chtěli jsme prokázat naši touhu dosáhnout něčeho speciálního a povedlo se nám to," řekl Klopp, který kromě produktivního útoku chválil i defenzivu. "Čisté konto je velmi důležité po všech těch diskusích ohledně naší obrany," dodal bývalý kouč Dortmundu a Mohuče.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články