Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Profilicenci UEFA získalo osmnáct nových trenérů

Praha – Konkurence na trhu českých fotbalových trenérů pořádně vzroste. Dnes získalo profilicenci UEFA, která umožňuje vést prvoligové týmy, osmnáct nových trenérů. Dvouletou práci zakončili v Praze závěrečnými zkouškami a také obhajobou odborné práce.

Je nám líto, video expirovalo.
Profilicenci získalo 18 nových trenérů

"Psychologie, fyziologie nebo jak motivovat hráče, když jste první, když jste poslední," přiblížil absolvent studia Petr Mikolanda.

Počet trenérských míst v nejvyšší soutěži je omezen, takže noví majitelé profilicence počítají s tím, že informace z kurzu chtějí nejdříve využít u mládeže. "Je potřeba práce s nejmenšími, aby byla kvalitní a abychom dokázali vychovávat co nejvíce hráčů pro dospělý fotbal," zdůraznil trenér mládeže Slovácka Jan Kameník.

A malým dětem chtějí fotbal prezentovat především jako hru. "Dnes víme, že z fotbalu se občas dělá velká věda a ono to tak není. Je důležité vždy dát víc branek než soupeř," dodal Mikolanda.

Do studia se od roku 2013 zapojilo celkem 22 trenérů, čtyři z nich čeká poslední krok k získání licence v pozdějším termínu. "Například Jiří Skála si plní povinnosti s Viktorií Plzeň v rámci jejího zahraničního soustředění a na závěrečné zkoušky půjde o něco později v náhradním termínu, protože dnes nemohl být přítomen. Tři trenéři ještě musí obhájit své práce," uvedl vedoucí trenérsko-metodického úseku FAČR Antonín Plachý.

Pro další adepty studia se otevře šance letos na podzim, kdy se uskuteční přijímací zkoušky. "Předpokládáme, že studium jako takové odstartuje na začátku kalendářního roku 2016," dodal Plachý.

Trenéři zapojení do studia UEFA PRO Licence 2013–2015

Zdeněk Botek, Jiří Dreiseitl, Petr Huf, Jaroslav Hynek, Jan Kameník, Michal Kolčava, Radomír Korytář, Petr Mašlej, Petr Mikolanda, Martin Mrvík, Jan Navrátil, Martin Onda, Jan Pirnos, Jan Podolák, Tomáš Požár, Petr Ruman, Jiří Skála, Jan Somberg, Martin Svědík, Kamil Tobiáš, Jaroslav Veselý, Roman West.

Zdroj
ČT sport, fotbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články