Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Procházka: Prohru v Brně musíme napravit proti Spartě

Brno - Poslední dvě prohry fotbalistů Plzně, čtvrteční v Evropské lize s vídeňským Rapidem a ta nedělní ligová v Brně hodně mrzí reprezentačního stopera a kapitána Viktorie Václava Procházku. "Jediná odpověď na tyto výpadky je porazit doma příští neděli Spartu," tvrdí jednatřicetiletý Procházka s odkazem na šlágr v příštím kole, kdy Viktoria doma přivítá lídra tabulky, který má nyní tříbodový náskok.

Václav Procházka s trenérem Karlem Krejčím
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

"Máme dost hráčů na to, abychom zvládli takto nabité týdny. Zatím jsme s tím neměli problémy. Až na poslední dvě utkání. Chtěli jsme přitom udržet bodový krok se Spartou," poznamenal Procházka.

Fotbalistům Plzně se v Brně dlouhodobě dařilo. Naposledy prohráli na stadionu v Králově Poli před deseti lety 1:3. Dva góly Brna tehdy vstřelil Luděk Zelenka a jeden Patrik Siegl. Oba tito bývalí hráči se divákům představili v poločase, kdy převzali ocenění určené legendám za více než tři stovky odehraných ligových zápasů. Brno navíc doma příliš nezářilo. V předcházejících třech zápasech utrpělo dvě prohry 0:3 s Jabloncem a 0:4 s Teplicemi.

"Utkání jsme v žádném případě nepodcenili. S naším hráčským kádrem bychom se měli soupeři vyrovnat, nebo jej i předčít. Náš výkon v prvním poločase tomu neodpovídal. Zápas ve Vídni se nám nepovedl a pokračovali jsme ve slabším výkonu i v Brně," tvrdil plzeňský kapitán, který nevidí problém v současném nabitém programu plzeňských fotbalistů.

Podle plzeňského stopera byli Brňané lepší v osobních soubojích
 
"Bohužel jsme začali hrát až poslední půlhodinu. Měli jsme v závěru velký tlak. Ale chyběl nám důraz v koncovce. A když už jsme si i vypracovali šance, tak jsme míč přesně netrefili," posteskl si Procházka, který přiznal, že Brňané byli bojovnější a ve většině soubojů o krok napřed.

Utkání Brno - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Ze začátku nás soupeř moc nenapadal. Neměli jsme však na jeho polovině dost místa. Také jsme nezískávali odražené míče. Brno jen hrozilo z nějakých brejků a nakopávaných míčů. Moc šancí také neměli. Ale rozhodla bojovnost a herní nasazení. V tom byli Brňané lepší," přiznal Procházka.
 
K vyrovnání nepomohla Plzni v závěru utkání ani drtivá převaha, kdy na Melichárkovu branku létala jedna střela za druhou. "Vypadalo to, že už míč dokopneme do branky. Měli jsme spoustu střel, ale netrefovali bránu. V závěru už do byl zmar. Po prohře ve Vídni jsme dostali už druhou facku. Musíme si obě prohry v klidu rozebrat," dodal Procházka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články