Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Proč Plzeň nepostoupila? První nepovedený duel a neproměněné šance

Istanbul - Plzeň zakončila svou cestu Evropskou ligou v osmifinále. Hráči po zápase proti Fenerbahce litovali hlavně zahozených šancí z druhého poločasu, kdy slibnou šanci zahodil střídající Ďuriš a v samém závěru i gólman Kozáčik, který nedokázal míč umístit do brány po rohovém kopu Plzně. Podle trenéra Pavla Vrby však o všem rozhodl už první nevydařený zápas na domácí půdě.

Slavící Vladimír Darida
zdroj: EPA

Plzeňští litovali, že neproměnili slibné šance ve druhém poločase odvety a nevstřelili druhý postupový gól. "Je to velká škoda. Já si myslím, že celkově z těch dvou zápasů jsme určitě horší nebyli a mohli jsme jít dál," řekl kapitán Pavel Horváth. Horváth také uznal svou chybu při vedoucí brance Fenerbahce ze 43. minuty.

Pavel Horváth:

"Tam byla chyba v komunikaci. Někdo zavolal 'sám' a někdo vzápětí 'záda'. Já už si to samozřejmě sklepnul. Byla to moje chyba, vypadám jako pitomec. Bohužel stalo se, ale myslím, že jsme v zápase měli šanci to zvrátit."

"V dnešním zápase jsme na to měli a škoda, že nám to tam nepadlo," doplnil brankář Matúš Kozáčik, který sám v závěru po rohovém kopu ideálně netrefil míč, když z vlastní branky vyběhl na pomoc svým spoluhráčům. "Určitě to šlo trefit lépe," litoval slovenský gólman.

"Co chybělo dostat se dál? Deset centimetrů," řekl obránce David Limberský, který litoval, že v 70. minutě trefil jen tyč. "Byli jsme blízko, i když i Fenerbahce mělo šance, když jsme to potom otevřeli. Tentokrát jsme asi neměli ten potřebný kousek štěstí," dodal plzeňský bek.

Rozhodl první duel

Trenér Pavel Vrba připustil, že Plzeň si prohrála postup už v úvodním domácím utkání. V odvetě v Turecku podle něj tým ukázal, proč v soutěži došli tak daleko. "Musíme to hodnotit jako dvojutkání. Bohužel v domácím zápase jsme nehráli tak, jak jsme si představovali a jak nás znáte. To si myslím, že bylo v tom dvojutkání rozhodující," řekl Vrba.

Trenér Pavel Vrba:

"Cestu Evropskou ligou hodnotím určitě pozitivně. Pokud udržíme mužstvo pohromadě, věřím, že to nebylo naposledy, kdy jsme se dostali do jarní části pohárů."

Za výkon v odvetě své svěřence pochválil. "Dneska to byla naše tvář, náš způsob hry. Ukázali jsme, proč v české lize okupujeme horní patra tabulky a proč jsme se dostali v Evropské lize takhle daleko," prohlásil Vrba. Vyřazení ho hodně mrzelo. "Určitě je to bolestivé. Kdyby se nám to podařilo, byl by to obrovský úspěch," dodal.

Stejně jako trenér i kapitán Horváth připustil, že Západočeši ztratili postup prohrou v domácím utkání. "Měli jsme být první zápas odvážnější. Pravděpodobně bychom si vytvořili nějakou šanci a dali gól. Neztratili jsme to tady. Mrzí to hodně, viděli jsme, že na ně máme," litoval Horváth.

S vystoupením Plzně je Horváth spokojený. "Myslím, že se nemáme za co stydět. Tuhle sezonu jsme v Evropě předvedli velký výkon a já jsem rád, že to naše mužstvo dokázalo," uvedl zkušený záložník. "Devadesát procent zápasů bylo velmi dobrých a já si myslím, že jsme potěšili všechny fanoušky nejenom v Plzni a že nám drželi palce všichni Češi. Dneska jsme za tím udělali tečku a budeme se soustředit na ligu a Český pohár," doplnil Horváth.

Turecká média: Thriller se šťastným koncem

Deník Aksam: "Hráči Fenerbahce hazardovali s postupem. Byly to zbytečné nervy a napětí. Thriller ale nakonec měl šťastný konec… Největší riziko občas není riskovat. S boží ochranou ale nakonec postup uhájili."

Deník Sabah: "Hráči Fenerbahce se prosazují tím, že se snaží držet míč. Tentokrát se jim to dařilo jen v první půli. Jinak se často pouze bránili, ale kritické okamžiky ustáli, přestože neměli podporu diváků."

Deník Zaman: "Ucan vešel do dějin. Stal se nejmladším střelcem Fenerbahce v pohárech a poslal tým do čtvrtfinále."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články