Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pro rodiny obětí z Hillsborough bude hrát i Šmicer

Liverpool - Vicemistr Evropy z roku 1996 Vladimír Šmicer si znovu zahraje na liverpoolském stadionu Anfield Road, kde prožil vrchol své fotbalové kariéry. Spolu s dalšími bývalými hvězdami FC Liverpool uctí 21. dubna památku 96 obětí tragédie na stadionu Hillsborough v Sheffieldu.

Vladimír Šmicer
zdroj: ČT24

Francouzský trenér Gérard Houllier pozval do svého mezinárodního výběru několik hvězd, které v roce 2001 přivedly Reds k triumfu v Poháru UEFA. Šmicer se na hřišti znovu sejde například s německými fotbalisty Dietmarem Hamannem a Markusem Babbelem nebo se švýcarským obráncem Stéphanem Henchozem.

Proti nim bude stát tým, který sestavil Kenny Dalglish z ostrovních legend Liverpoolu, jakými jsou Ian Rush, Steve McManaman, Robbie Fowler nebo John Barnes.

Peníze dostane nadace podporující rodiny pozůstalých po obětech tragédie v Sheffieldu, která je největším neštěstím v dějinách anglického fotbalu. Při semifinále Anglického poháru s Nottinghamem 15. dubna 1989 zahynulo v přeplněném sektoru Liverpoolu 96 fanoušků.

Nadace zastupující rodiny pozůstalých dosáhla toho, že byly zrušeny původní výsledky vyšetřování a v březnu začne nové. Pozůstalým se již také omluvila britská vláda a přiznala pochybení v policejním zajištění bezpečnosti na stadionu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články