Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pro Plzeňské je Liberec prokletím, Chovanec velebil Vacka

Plzeň - Mistrovská Plzeň vstoupila do sezony dělbou bodů s hostujícím Libercem po remíze 2:2 a kouč Pavel Vrba i tentokrát považoval nerozhodný výsledek za spravedlivý. "V prvním poločase snesla naše hra větší měřítko, v druhém poločase byl aktivnější Liberec. Nevím, jestli se projevilo, že jsme hráli ve středu velice těžké utkání v Trondheimu, ale na to se nechci v žádném případě vymlouvat. Liberec ukázal, že má kombinačně nadstandardní hráče, a dělal nám problémy," připustil Vrba na tiskové konferenci.

Mrzelo ho, že obhájce titulu dvakrát ztratil náskok. "Jestliže doma dvakrát vedete a skončí to 2:2, je to nepříjemné. To by se nám nemělo stávat," podotkl Vrba. Před středeční odvetou Ligy mistrů bude své hráče nabádat, aby byli důraznější. "Věřím, že si hráči uvědomí, že je jedno, zda hrajeme s Trondheimem, Libercem, nebo kýmkoliv jiným. Pokud nebudeme hrát dostatečně důrazně, budeme mít obrovské problémy i v české lize. Nesmíme dělat tolik chyb a i v ofenzivě musíme být lepší. Sice nám stačí remíza 0:0, ale na to spoléhat určitě nebudeme," dodal.

Střelec první branky zápasu, plzeňský obránce František Rajtoral:

0"Zápas je vždy o tom, jak to celkově sedne týmu. My jsme dnes byli vesměs u balonů o krok později a Liberec sbíral všechny míče."

Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý bod z Plzně bral, i když Severočeši podle něj mohli dokonce získat tři body. "Plzeň byla v prvním poločase lepší, ve druhé půli jsme měli více ze hry zase my a Plzeň jsme chvílemi přehrávali. Chybou akorát bylo, že v závěru zvlášť po tom vyloučení jsme se víc neporvali o výhru. Bod z Plzně je ale cenný a náš výkon snesl měřítko. Jsem rád, že jsme dvakrát dokázali zvednout hlavu a srovnat to," řekl.

Příbram v Uherském Hradišti zlomila více než desetiletou bilanci

To fotbalisté Příbrami v ligové premiéře otočili naruby vítězstvím 3:2 předcházející statistiky vzájemných zápasů na hřišti Slovácka, když si Příbram odvezla plný bodový zisk z Uherského Hradiště po více než deseti letech. "Jsem rád, že se nám podařilo zlomit bilanci a urvali jsme tři body," radoval se z úspěchu střelec první příbramské branky Zdeněk Koukal.

"Snažíme se hrát dopředu. Nepřijeli jsme betonovat a Slovácko je silný soupeř. Rozhodující bylo, že jsme ze čtyř střel vstřelili tři góly," připomněl Koukal vysokou produktivitu Středočechů. Hrdinou utkání byl příbramský brankář Aleš Hruška, který vychytal několik vyložených šancí Slovácka. "První dvě nebo tři střely mě trefily, ale tím jsem se dobře dostal do utkání. Měl jsem štěstí a při střelách soupeře jsem byl dobře postaven," hodnotil skromně svůj výkon Hruška, kterého jen mrzela první inkasovaná branka.

Žižkovský kouč Martin Pulpit byl po ligové premiéře Viktorie nespokojený. Svým svěřencům po nedělní prohře v Hradci Králové 1:0 vytkl, že nesplnili taktické pokyny, s nimiž do zápasu šli. "Jsem velmi rozpačitý. Přičítám to i tomu, že pět šest hráčů nastoupilo poprvé v lize a navíc před takovou kulisou. Budou si muset rozmyslet, jak budou k fotbalu přistupovat. Na zápas se musí připravit i po taktické stránce," prohlásil. Podle jeho mínění mužstvo bylo po taktické stránce od trenérů velmi dobře připraveno, jenže především první poločas nezvládlo. Trenér královéhradeckých Václav Kotal uznal žižkovské zlepšení ve druhé půli, přesto ale tvrdil, že Hradec vyhrál zaslouženě. "V prvním poločase jsme měli trvalou převahu a naší chybou jen bylo, že jsme nedali druhý gól. Ten by zápas rozhodl," mínil hradecký trenér a připomněl, že se Východočeši revanšovali soupeři za loňské vyřazení v poháru. Kotal pochválil i nejlepšího muže zápasu útočníka Štěpána, střelce jediného gólu.

Sparta si dojela do Českých Budějovic pro tříbodový příděl, Chovanec chválil Vacka

Tým kouče Českých Budějovic Jiřího Kotrby podlehl na domácím hřišti Spartě 2:4, ale Kotrbu prý jeho hráči v mnoha ohledech nezklamali. "Myslím, že i my jsme přispěli k atraktivitě zápasu. Na takovém výkonu můžeme stavět. Snažili jsme se být rovnocenným soupeřem, ale Sparta nám ukázala svoji kvalitu v zakončení. Dala krásné branky, někdy i trochu šťastné, ale pokud proti takovému soupeři chceme příště uspět, nesmíme mu nechat tolik střeleckých příležitostí," uvedl po utkání Kotrba na tiskové konferenci.

Kamil Vacek:

"Těžko říci, ale já bych si přál, abych těch gólů za Spartu přidal ještě co možná nejvíc. Pořád jsem tady, nikam jsem ještě neodešel a musím se starat jen o to, abych hrál pořád co nejlépe za Spartu."

Hlavní trenér Sparty Jozef Chovanec byl rád, že si Sparta na začátku sezony drží střeleckou pohodu. Pět branek v Evropské lize proti FK Sarajevo, další čtyři dnes v ligové premiéře na jihu Čech; to je vizitka letenských vicemistrů. "Jsem jedině rád, ale je to reálná vizitka naší stále se lepšící útočné fáze," řekl Chovanec. Zvlášť ale vyzdvihl výkon záložníka Vacka, autora dvou branek Sparty, o nějž má velký zájem italský klub Chievo Verona. "Navázal na výkon z utkání proti Sarajevu, ale vůbec z celé přípravy. Hraje dobře, je takový uvolněnější, protože dříve na hřišti neměl takový klid. Teď se navíc zapojuje i do zakončení, což dříve tolik nedělal. A teď vidí, že to dokáže zužitkovat," uvedl Chovanec. Podle něj však Vackův odchod do italské ligy zatím na spadnutí není. "Zatím žádný definitivní verdikt o jeho další budoucnosti nepadl. Až to přijde, budou všichni informováni. Ale nabídka z Itálie je zajímavá a dá se o ní přemýšlet," naznačil Chovanec, že Sparta asi nedokáže transferu dlouho odolávat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články